Saturday, 28 May 2011

xde istilah kwn biasa antara lelaki n perempuan

btul kew statement ats 2?????
jeng jeng jeng
tjuk entry yg agak mencabar pendirian sowg laki n pmpuan
hehehehe..gelak jhat ak
tp btul la..mula2 bershabat, kwn besa la konon..
then, kedebuk tgkap cintan lak
kn owg kta cinta 2 dtg tanpa d duga
gpown cnta kn buta
so,,,,,,mna dya nmpak apa dah..
men redah je lah labu..hehehe
mgkin stgah 2 x muncul cnta
tp akn muncul syg d sebalik nya
syg 2 lah yg akn mnimbulkan bibit2 cnta apabila rndu dtg bertamu d kalbu..
phewittt..ayt xley blah sgguh..hehe
SEBENARNYA.........
ney lah yg ak tkowtkan dlam percintaan
ak tkowtkan psgn ak di minati n dya melayani
tp sptutnya, ak x ptut pk cam 2..
ak bkn pe..ak tkowt kehilangan
SEBAB
ak dah serik dgn peristiwa dlu
pdih nya tuhan je taw bla owg yg ak pcya, owg yg ak cyg,
pergi mnggalkan ak kerana perempuan
ak jnis yg x ske compete
bg ak, wat pe sowg pompuan bergaduh dgn sowg pompuan yg laen smata2 berebut kan sowg lelaki
mybe ada owg kta ak bodoh sbb xnk pertahankan hak ak
TAPIIIIIIIIII...
wat pe ak je yg beria2..
ak sggup lpaskan nya asalkan ak x lbih derita slapas 2 if ada mnda laen yg happen
tp obviously ak ttap bwk cnta dya dlam ati ak
TAPIIIII
2 ksah dlu kala
zaman tok nadok
skunk ati ak hnya pada dya, n always dya
ak harap, mnda yg sma xkn berulang dlam idop ak utk kali ini...
@_@

Thursday, 5 May 2011

down yg teramat sgt..

ak down sgt2 ari ni..
npe jd mcam ni dkt idop ak..
ak cday, ak nk study pown dah x boleh..
otak ak dah pnh...
ak benci semua ni...
huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhhu
pe yg ak dah buat....
npe ak ni kejam sgt..huhuhu
ak asa cam nk lari je dr smua ni
ak kew yg berslah dlam hal ni??????????
ak kew??????????
npe ak perlu lalui semua ni.........
npe smua mnda ni terjd???????????
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!
 

Monday, 2 May 2011

imamku

hehe..sdap gler tjuk ENTRY..
hehe..sja GEDIXS..bla lg.hehe
ok now ak nk knal kn IMAM utk hdup ak slpas MY FATHER.
ok.pada zman dhulu..jeng jeng jeng..
hahaha
ok2..SERIUS ckt..ahakz..
nma dya MOHD AZIZUL BIN ROSLI..

org pggil jo jijon john zul zzul n fmily dya pggil abg chaq...
ak?????(      )))tutttt..haha
org nya nk kta cerah x sgt, nk kta gelap pown x sgt..
yg pntg NORMAL la..ada idung ada mata ada mlut..hehe
tp org nya x tggi sgt..tp xpe, x ksah pown..
ari 2 dya dtg, ak nmpk dya dah mkin tggi..ske sgt..hehe
yg pntg TOUGH..haha..
pntg kew 2???ye kew??
fizikal x pntg laa..yg pntg ati...
dya ni bdk skolah AGAMA.. fmily dya pown alim2 gak..
ak je sesat x alim..hehe..WISAU gak ni..hehe
 yg pntg dya dah byk sgt berkorban utk ak.
smpay ak sndr xtaw dah nk blas cam ner...
dya sggup kna pkul sbb ak..dya xcdent sbb ak..
dya tnsion sbb ak..dya nangis pown sbb ak..
TRUK kn ak ni..
tp sjujur nya..ak xde NIAT pown nk wat semua 2 dkt dya..
ni yg CDAY ni..sobs sobs..
kdg2 ak asa cam ak x layak je utk dya..mcm ada some1 yg lg btter utk dya..
tp ak akn try jd btter utk dya..
OKEYH, nxt point..
dya study dkat UPNM s NAVY..

mmg la org kta, idop dgn navy pyah sbab asyik kna tggal..
tp bg ak idop dgn spe2 pown sma je coz x smtnya 24 jam sng je..
mst la ada jerih perih jgak,..
mybe ak dgn cara ak, org laen dgn cra owg laen..
sbb prinsip yg ak pgg ni lah membuatkan ak x trima pndgn spe2 pown yg suh ak clash dgn dya..
npe perlu CLASH..???
mcam la klu ak idop dgn owg laen confem2 ak bhagia..
at least klu dgn dya, ak dah pham prngai dya, n dya pown dah pham prngai ak..
hehehe..berjiwa sgguh..hehe
NEXT...
dya ni jiwa rempit ckt..hehe
mksud ak, dya ska bwk moto laju2..
laju gler...
x mnyempat nk bernafas..hehehe
tp kdg2, BEZ gak....
tp TKOWT 2 more lg r...
hahaha...120 140..pdan r dya beli moto 2..hehe
hmm, 1 lg..stiap kli kuar mst ak suh dya beli keta.bkn apa, ak bkn nk blagak..nope k..
ak wisau la bila naek mto ni..
possibality utk xcdent lbh byk...
ak x ske bla dgr dya xcdent...skit..ak nk dya chat je..dya x ley skit2..
t ak wisau..t ak nangis..nnt ak x sng duduk...
abg.jga dri ye..
mcam mna pown yg terjd, even kta dah not in cntct anymore..
jga dri taw..syg dri 2 ckt..
ok klbihan lak..dya ni byk mlut..
ak ske org yg byk ckp.xnk laa yg pendiam..t xde lak idea nk smbg pe2..heehe
NGADE sgguh ak ni kn..hahaha
muka dya 1st time ak tgok SERIUS gla..
gla nmpk GRG rrrr..
tp klu snyum, MELT ati ak..hahaha..OVER plak ak ni..hehe
dlu dya ANTI PMPUAN, tp ak pown x taw sbb apa..
lpas ak kapel dgn dya bwu r dya berjinak2 bek dgn pmpuan..
tp kdg2 wisau gk..tp xpe lah..ak xde hak ats dri dya..
bkn KAWEN lg..hehe
ak dgar kta, dya ni byk pminat..jelez 2 mmg jelez..
tpu lah klu ckp ak x jelez..tp dya slalu tgur gak , then ak dah brubah jd x de prasaan utk jelez..
sbb apa ntah...
tp mnda yg plg ak nk from dya juz 1 mnda je..
ak xnk dya skit ssb ak, ak xnk dya buktikan dya btul2 syg dkt ak, ak xnk dya hadiah kan apa2 utk ak, ak xnk smua mnda 2,..ak xnk.apa yg ak nk...
juzzz....
KEJUJURAN...
ak x ska d tpu...ak x ske.. 2je yg ak mnx...
ok skunk ak nk bg hadiah ckit 4 tatapan korg..^_^
jon love mira..nmpk x??hehe
sweet kn??hehe

love is cinta

ari ney ak nk ber cit cat ttg cnta..
tba2 lak asa t'buka ati nk tlis dkat entry ni..
bg ak, ak x mnx pown yg perfect sgt utk dri ak, means c dya..
coz ak taw,dri ak pown bkn nya perfect pown..
ak dgn pkwe ak, slalu je gduh, klu nk asa zman bek 2 mmg ssah ckt r..
coz asyik bertekak..mybe slah ak kowt..
ntah la..hmmm..
ktorg n, msg2 kras kpala..tp yg plik nya, dah 3 taun dh ktorg couple..
ajaib kn..nk taw npe ajaib..sbb, owg laen yg jrg gduh, tp ptus dlu b4 ktorg..
2 la yg special nyer ttg ktorg..
PELIK TAPI BENAR SOKMO..haha
ni pown tgah gduh ni..hmm..
cmner lah ak ley knal dya..ak pown plik..
ni lah kowt nma nya TAKDIR..
ak ni ssah laa nk cya dkt LAKI..ney smua gra2 ex ak..hmm
even pkwe ak skunk, ak still xley 100% cya dkt dya..
soe ye abg..
CINTA ni mmg la bez pda dsar nya..tp PAHIT nya 2 lbik byk dr MANIS nya..
so kpda spe2 yg tingin nk kapel2 ni..btter lah elak kan..
KAWEN trus je..xyah2 kapel2 ni..
tp pda yg dh kapel, jgn la plak tba2 break..klu ley 2 tlg lah SETIA.
x rugipown setia..stiap mnda kn ada HIKMAH nya..
so if kna tpu pown INSYAALLAH akn dpt gnjrn nya kelak..
tp hope 2 x kna lah tpu kn..
bg ak dlam dunia ni..kta xley nk apa yg kita inginkan 2 always dpt je.
mcam ak, pe ciri2 laki yg ak idamkan ak x dpt pown..
tp ak x ksah..sbb kta juz ley rncg, TUHAN yg tntukan.
lif kta di TAKDIR kn dpt cam 2 so trima je lah..
sbb MANUSIA ni boley berubah..byk2 la DOA..
INSYAALLAH TUHAN tlg..
ahakzz..TAZKIRAH lak ak ni..hehe.
pdhal dri sndr pown x btul.hehe
nk tgok gmbr yg comel x??hehe
tulel sgt kn???hehe
ney anak ak..jgn tiru taw..haha

Friday, 11 March 2011

snowy palace

ai...
mlam ni smalaman wat brg2 door gift utk dinner...
byk gler..
cmat x gila je lg..
hehehe..ari sabtu nxt week ada dnner..yeay!!!!!!!!!suke2..
once cmnder 4ever komander..

ley mkan byk2..
nk kci gemuk..
hahahaa....
ak s ajk ttk jew..
tp ttk byk keja nk kna wat n kna taw smua keja biro len..

xpe..
its ok..
i wll tke it s a challenge n tmbah pngetahuan...
ops,skema gler ayt..
aku kah itu??
hehehe
mlam ni tdo sorg ..
roomate ak blik umah kakak dya..

takowt..
huhuhu..sob sob..
sok ada tts(tmpur tnpa snjta)..
ckgu din yg sporting n sgt bez..
c u tmorrow ckgu..
fatin bsar fatin kecik..
fatin btol..
ana frafali..
heheh..mcam2 la ckgu ni...

wooo aaaaaa ...
 siang td kol mak..mak kta..kakak,cuba kakak bau..ada bau x??
ak pown bau r dr cni..
dah konfius dah mula 2..
rupa2 nya mak ak wat LAKSA..
my fav 2..
arrr..nk nk nk...
nk mkan lksa....
klu lah ley terbang..
mst bez..
x pown ada PINTU DORAEMON pown bez gak..
nk terbang g zman silam pown leh..
hehehe..
ish..ngarut je ak ni kan??
ABAIKAN..
otak dah tepu ni..hehehe..
ayat konon byk study lah 2..
pdahal....................ttteeeeetttt..
hehehe...
mcam 2 lah aku..
x pnah nk wat keja awal2...
abah pown slalu je bleter dkat ak...
kakak ni,ske sgat wat keja laz mnit..
hehehe..
soe abah..
anak abah ni rjin t'lbih..
hahaha..
rndu nya dkat abah..
nk abah nk abah,...
cpat la final..
nk blik umah duk puas2..
hehehe..
tp bla blik umah lma2..
mst abah kta..

'kakak,nnti cuti jgan blik umah,g jlan2..'
pe lah abaah ni..
nk taw x npe??
jeng jeng..
mst pk abah bnci ak kan???
mna ada..
ak sgat rpat ngan..
mnja..hehehe..ops t'lpas ckap sdah..
hehehe..
abah kta mcam 2 sbab nnt RADIO mak bunyi kuat..
hahahaa..
pham x RADIO 2 gapo??
mak b'leter je manjang..

heheehe..msalah nya..
abah pown akan kna tempias skali..hehehe..
anak anak...hehee..
mak mmg ska b'lter..
tp........
klu mak ak x mcam 2..x jd lah ak ORANG mcam skunk..
thanxs..
tgkat kan usaha MNASIHATI ANK2 mu jg nakal2 ni..
hehehe...
love u MOM..
LOVE U DAD..
mmmmuuuaaahhhh....thanxs..



kfc..kentucky fried chicken..yummmy..sdapnya..

Mesti ramai bloggers kat sini yang suka makan KFC kan? haa..masa korang kecik – kecik pun parent korang selalu bawak makan kat KFC dan jarang sekali bawak kita makan McDonald, Pizza Hut atau A & W. Okeh, kalau korang suka makan dekat KFC, apa menu kat KFC tue yang korang suka makan? Kalau haku,ak suka makan snake plate dia jer. Ayam kureng sket sebab terlampau berminyak. Kalau  ak makan seketul kompom tak lalu nak makan lagik seketul sebab muak. Eh kejap! apa ak bebel neyh..owh yaa..lupa..sebenarnya ak bukan nk cerita pasal KFC ataupun resepi rahsia ayam goreng KFC tue. Sebenarnya haku nak tunjuk gambar seorang mamat mana tah yang kreatif sangat. Lepas makan ayam KFC ada something yang dibuatnya. kalau nak tahu tengok ar gambar kata bawah neyh..hehe
njoy d pic..hehehe


P/s:Mesti dia tengah tahan ketagih nak isap rokok lepas makan neh..hahaha

Thursday, 10 March 2011

pompuan x lawa...

tiba2 ak asa mcam nk share smthing je sal kes LAWA N X LAWA ney..
cian org x lawa t'masuk lah ak..x bek taw korang kta mcam 2..
here v go.......
"Kalau perempuan lawa pendiam , Lelaki akan cakap:: woow, ciri-ciri isteri idaman...
"kalau perempuan tak lawa pendiam , Lelaki akan cakap: eh tak reti komunikasi betul...
"kalau perempuan lawa berbuat jahat , Lelaki akan kata: musti ada krisis dalaman
nih...kesian..
"kalau perempuan tak lawa berbuat jahat , Lelaki akan cakap: dah la tak lawa, perangai pulak
huduh...
"kalau perempuan lawa menolong Lelaki yg diganggu , Lelaki akan cakap: heroin sejati...!
" kalau perempuan tak lawa menolong Lelaki yang diganggu , Lelaki akan kata: taktik nak ngorat le tu...
"kalau perempuan lawa dapat Lelaki hensem , Lelaki akan kata: ok gak la....
" kalau perempuan tak lawa dapat Lelaki hensem , Lelaki akan kata: kesian..mesti kena bomoh lelaki tuh!
"kalau perempuan lawa ditinggal kekasih . Lelaki akan kata: buta kayu betul mamat tu....
"kalau perempuan tak lawa ditinggal kekasih , Lelaki akan kata:...patut pun kena reject...
" kalau perempuan lawa penyayang binatang , Lelaki akan cakap: perasaannya halus...penuh
kasih sayang
"kalau perempuan tak lawa penyayang binatang , Lelaki akan cakap: sesama keluarga memang
harus menyayangi...
"kalau perempuan lawa bawa BMW , Lelaki akan cakap: ntah dato' mana bela nih....
" kalau perempuan tak lawa bawa BMW " Lelaki akan cakap: musti anak org kaya nih.....
"kalau perempuan lawa tak mau bergambar , Lelaki akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya
tersebar
" kalau perempuan tak lawa tak mau bergambar , Lelaki akan kata: sedar pun diri...
" kalau perempuan lawa menuang air ke gelas lelaki , Lelaki akan cakap: caring sungguh....
" kalau perempuan tak lawa menuang air ke gelas lelaki , Lelaki akan cakap: nak tunjuk caring le tu....
"kalau perempuan lawa bersedih hati , Lelaki akan cakap: dont worry..i will make u happy
forever
"kalau perempuan tak lawa bersedih hati ,Lelaki akan kata: sikit2 nak nangis!! mengada2...
"kalau perempuan lawa masak , Lelaki akan kata: dah la lawa, pandai masak pulak
tu...
"kalau perempuan tak lawa masak , Lelaki akan cakap: ntah sedap ke tak????
"kalau perempuan lawa main2 miss call , Lelaki akan kata: takpe...
" kalau perempuan tak lawa main2 miss call , Lelaki akan cakap: ko ni takde keja lain ke... sibuk
ni tau..
" kalau perempuan lawa hantar2 email , Lelaki akan kata: sukenya....
"kalau perempuan tak lawa hantar2 email , Lelaki akan cakap: balik2 email dia...boring..
kpada laki2 skalian,jgan la tgok pmpuan 2 juz pda rupa..kcntikan dlaman lg pntg dr luaran..inner beuty 1st...

Wednesday, 9 March 2011

welcome 2 blogging life.....

ai...
nma ak fatin sharmira...


ak bwu wat blog ni..b4 diz ak x trasa la plak nk wat..tp tba2 t'detik lak dkat ati ak nk wat..
sng ak nk wat self confess kowt..heehehe..
ehem..ehem..
4 intro ak asa nk gtaw sal dri ak...
ak ank jati kedah..yg 2 yg pntg..
IDUP KEDAH....
arrr....ney yg wat ak nk blik umah ni..cpat la ckt cuti sem..
hmm...ak bdak part 2 from dgree of pharmacy uitm puncak alam..
course ting tong je..
act nk medic,tp x dpat la plak...sob sob..
dalam FAMILY..
yg ni yg pntg ni..owg kta ak ada kak or abg ats ak TP.....
smua 2 dusta blaka..hehehe
act ak ank sulong..tp mnja..(ye kew?????)hakhak..2 yg x pnah lgsung lgsung owg kta ak sulong..heehehe..
tp kn..ak mmg tingin nak ada abg n kak pown..mst bez if ada...ley ak mnja2..hehehe..
ak libra gurlz..
my lovely mom lhirkan ak time 24 september 1991..
my mom epi sgt2 coz dpat 1st child....epi x t'kira...mak n abah..dua2 berseri2 muka...


t'byang2 ak wjah diorg...
tp trus jd klam kabut bla ak asyk nangis...
lpar cucu mak..lapoooo..hahaha..
ngarut je ak ni....
to bla ckap sal mak abah..ak asa cam nk terbang blik umah skunk gak..wndu gla dkat dpa..dah 3 bulan ak x jmpa dpa....
adik....
byk2...dua org..hehehe..sowg laki n sowg pmpuan..yg laki 2 nma mohd arif iqbal..nkal sgt tp active glerr dgn sports dya...abs itam...x pdan nk amik upsr...


yg pmpuan 2 lak nk amik spm taun ni..nma dya nurina busyra....ney pown active sports gak.. athlete long runner...


aku???
hehehe..besa2 ja...ops..rhsia la...hnya org yg taw je akan taw..hehehe..
THINK OF UR SELF B4 THINK OF OTHERS...hehehe