Saturday, 30 June 2012

berita tergempar

as usual
assalamualaikum

tepat pukul 6.00 petang tadi, atin dapat 1 news,
yang sangat-sangat membuatkan HATI dan JANTUNG nak terkeluar dari badan
apakah???


that thing adalah about my LOVE




boyfie atin dapat tahu kata dya kena LI naik kapal selama ENAM BULAN starting from 
16 JULAI 2012

ulang suara, ENAM BULAN!!!!!
bukan kejap, tapi angka yg sgt besar untuk aku bertahan
bukan x boleh bertahan, tapi bahana RINDU 2 Allah je lah yang tahu
even before this naik kapal just sebulan lebih tiap-tiap malam aku menangis before tidur


DAHSYAT nya ag ni atin,
mesti korang akan cakap cam 2 kn, tp if korang rasa, korang tahu la macam mana kn

boyfie atin apply for this kind of ship,
i'm not sure whether KD LAKSAMANA TUN ABDUL JAMIL atau KD LAKSAMANA HANG NADIM
or maybe KD KEDAH



ship yang ber number 135 ni la KD LAKSAMANA TUN ABDUL JAMIL


gerun kan tengok buih-buih ombak tepi 2?
bayangkan kita di tengah-tengah laut, xde siapa-siapa pown, just kita je
pas 2 berperang dengan MAUT lak 2
YA ALLAH, kau selamatkan lah bakal imamku ini, permudahkanlah segala-galanya buat dia


yang ni pulak KD LAKSAMANA HANG NADIM


which one la yg pakwe atin naik kan..
tapi


atin tahu, diorg bukan pergi suka-suka, diorang bertindak di atas ARAHAN
demi MEMPERTAHANKAN NEGARA YANG TERCINTA
and maybe, RAYA ni pown kitorang tak dapat raya sekali
sebab besar kemungkinan diorang x dapat cuti
kalau dapat 2 besar rahmat lah kan
before this dah rancang macam-macam sebab ingat my boyfie naik bulan 9 after raya
memang nangis TERJELEPUK lah kau kan atin


yang ni pulak logo for KD LAKSAMANA TUN ABDUL JAMIL


see, SEDIA BERKORBAN adalah MOTO diorang
no matter how, u need to do it, even its harm to you

penah x korang rasa, kekasih korang x contact sehari dengan korg?
apa yg bermain di dalam fikiran korg time 2?
penah x korang rasa korg memerlukan kekasih korg time 2, tp dya xde time korg perlukan dya?
pernah x korg menangis sebab rindu, tp xde spe yang datang memujuk?
pernah x korg rasa semua 2?

yg 2 la yg bakal atin lalui selama 6 bulan,
tanpa kekasih di sisi
yg always ada dgn kita tp tiba2 terpaksa pergi mejalankan tugas

ini lah mereka


sang perwira negara


pesanan untuk si dya yang ku cinta

abg,
jaga diri ye dekat sana, abg jangan buat benda-benda x elok taw
abg jangan tinggal solat
nanti time bulan puasa, even abg letih sangat-sangat, try jangan ponteng puasa ye abg
abg,
nanti tiap-tiap malam tulis taw dalam buku, pe yang abg rasa, apa yg abg buat selama atas kapal 2
ayg pown akan buat benda yang sama,
nanti kita tukar-tukar taw buku 2 taun depan lepas abg balik
abg, 
kenapa abg pergi lama sangat
npe abg apply labuan x pown kk
npe x apply dekat-dekat je
abg,
abg jaga diri ye
abg jangan nakal-nakal taw, ayg akan sentiasa doakan yang terbaik untuk abg
and ayg akan cuba untuk KUAT



Ya Allah, kau jagalah dia bagi pihak ku ya Allah
selamatkan lah perjalanan nya
kuatkan lah IMAN DI DADA nya ya Allah
bantu lah dya menghadapi segala-galanya ya Allah
hanya kepada-Mu aku memohon dan berserah

Saturday, 23 June 2012

lari lari aku terus berlari..SEMPUT

assalamualaikum 

our topic today is exercise
nak taw kenapa???
sebab atin baru je lepas buat SIT UP, PUSH UP nad jugak SKUAD JUMP..
atin dah rasa BADAN atin naik gila-gila
makin bertambah from DAY TO DAY..ooowh, HELP!!!say no to KEGEMUKAN


for those yang x tahu apa itu SIT UP..
meh atin nak tunjuk dekat korang

ney la SIT UP tu..
tadi atin boleh buat up 20 sampai 30 je sebab dah lama gila x exercise totally STOP terus exercise
korang yg dekat luar sana
NEVER SKIP ur EXERCISE ok!!!
this one sangat help for those yang nak dapat BODY SHAPE yang cun melecun, TIP TOP lah makna nya..
even it can help u if nak kurangkan PERUT BUNCIT..
BUKAN JUST KURANGKAN
tapi boleh kasi FLAT TERUS UR TUMMY!!!try la korang..ikut la step atas 2




next one pulak adalah PUSH UP

this one perlu kan kekuatan tangan dan kaki..
but i THINK more to TANGAN



push up ni pulak atin x TERER pown memang x terer lah dalam kata senang nya
sebab TANGAN atin x berapa nak kuat  
tadi dapat buat 20 je pas 2 dah terketar-ketar dah tangan tampung berat badan
sebab 2 kalau atin grip dekat palang MONKEY BAR untuk REMPUH HALANGAN, senang je dapat possibility nak jatuh

jangan salah fikir pulak.push up ni tak memerlukan grip pown..tapi TANGAN 2 kena kuat tampung BERAT BADAN
apa yang atin belajar, PUSH UP ni ada DUA STYLE
satu untuk LELAKI nad another STYLE untuk LADIES
I dunno why, but then kalau for GIRL  u all can just ltak LUTUT dekat lantai dalam masa yang sama kaki di SILANGKAN 
TAPI
for LELAKI, LUTUT should not sentuh lantai..lelaki kan GAGAH
tapi boleh je nak apply mana-mana style pown


ok..LAST THING yang atin buat is SKUAD JUMP
macam mana 2 ye???
alaa, korang penah x tengok KATAK LOMPAT???haa, macam 2 la..
macam katak lompat 2



 ney GENG PALAPES TENTERA UDARA kena PUNISH buat SKUAD JUMP

best, tapi serius penat..and if kamu salah cara, atin BERANI JAMIN la korang akan SAKIT BADAN
and akan rasa x mampu untuk bangun melompat bila banyak kali buat
BEST TAPI SEKSA!!!


mula-,ula kena duduk BERTINGGUNG macam 2 la bak kata orang KEDAH
macam duduk MENCANGKUNG 2
pas 2 korang kena LOMPAT ke atas
macam la ada plak kan lompat ke BAWAH, apa lah kau ni atin


and SEE

PROVOK je lebih ni..hahahaha

okey..meh kita USHA-USHA pe yang atin buat kalau atin pergi gim









you also can CYLING



muka kepenatan sebab kayuh basikal NAIK BUKIT yang JAUH ang TINGGI


*bye peeps, see u later*
jom berSENAM!!!!best..thanxs to mr. A yang selalu menginngatkan atin tentang exercise semua ni
nak taw sape mr. A???
scroll la ke bawah lagi blog atin..vis love..bye

Friday, 22 June 2012

penting ke final

hai
assalamualaikum adik abg kakak-kakak yg cantik manis

actually atin nak menaip
but then
x tahu la pulak nak tulis apa
hurmmmm


okeyh, stop mengeluh k atin..
on 28th june nanti atin ada 1st paper final..
and this sem ada dua paper final yg atin kena angkut sekali

so, paper final atin 8 la...
korg, make sure jangan LALAI like me k..

STUDY WEEK dah bermula!!!!
aiyookkk


i was like OMG, dekat mana aku nk KOREK mood study aku ni




ni la gambar atin dgn member atin time ktorg HOLIDAY dekat SINGAPORE
best sgt2 korg time pergi sana..
atin pergi pown coz nk kena siapkan PROJECT MARKETING atin dekat sana


dat picture time ktorg dekat USS(universal studio singapore)



ok dah..2 je nak nak tulis..
gambar atas ni pulak, spec lebih 'COMEL" dari tuan..haha



bye bye awak awak..love u all..muuaaahh..ahakzz..sgt gedixs..gurau je




*my kiss just for my family n my husband*

Thursday, 21 June 2012

perempuan memang selalu macam ni eh?

hye 

assalamualaikum..jawab dapat pahala, x jawab dapat DOSA..ahakz
entry kali x banyak yang atin nak cakap
atin just boring tersangat-sangat lah on that time 
n atin start bukak YOUTUBE


 


 

stle ni atin just buat pakai tudung bawal je k kawan2

 

 kawan2, mesti korang igt atin buat guna selendang kn?
tidak sama sekali.. u can just use tdung bawal SIMPLE je nk buat dya.. 
 ok, next style



 



this one mesti korang selalu tengok kn?
 this one lagi la SIMPLE kalau rasa dah bangun LAMBAT nak g kelas 2, 
just use this style 


 yang ni atin buat SUKA SUKI je even TUDUNG pown x sempat IRON (kantoi)
mesti korg tengah meng USHA kedut-kedut di tudungku RIGHT?
haha


 *actually TEMAN my bf study on that time, 
so xtaw nk buat apa ni lah keja nya..hehe 


 NAK BELAJAR MACAM MANA STYLE NI DI BUAT HANYA MENGGUNAKAN TUDUNG BAWAL???
 mari mari just drop ur comment here if ADA YG BERMINAT
 next ENTRY, i'll teaching all of u.. 





 panjang2, ok, see u SOON!! AT GLORY BEACH RESORT PORT DICKSON..dinner dgn all my frens
TENANG NYAMAN n SANGAT HAPPENING
sesuai utk HOLIDAY

 best tempat ni, jom la pergi kawan2!!peace!!

cinta setengah mati-indah dewi pertiwi

Sunday, 17 June 2012

first time

yeay!!!!
first time atin buat movie dgn tgn atin sendiri..

 wt i do, i juz use window live movie maker utk create movie 2..
igtkan susah mula2 2..

bila dah lama2,

dah jadi pro dah kau atin
PEROSAK!!haha


window live yg atin guna

to be more specific, seperti yg kita sedia maklum..
window live kan ada byk,
so,
atin guna diz ONE!!
WINDOW LIVE MOVIE MAKER
.
.
.
+

ni la simbol video live movie maker 2..

ok..nk usha2 ckit x pe yg dah atin goreng2 time buat mnda alah ni..

ini DIAAAAA!!!
TARAAAAA!!!

okeyh..ni before jadi apa2 lg video 2


NEXT
ni halfway..x siap lg pown


SETERUSNYA




ookeyh
dah siap..
JENG JENG JENG!!!

meh nak tunjuk meh VIDEO JEPUN ATIN

opsssss
xleh nk upload la plak..maappp ye..hehehe

xpe2..sebagai ganjaran..
nah amik gmbr atin buat penenag JIWA..
HAHAHA


MUKA BAJET CUN OKESHHHH!!
hahahaha

diz pis atin snap dekat MARINA BAY, SINGAPORE..
bye babeh..

*next time kita cakap pasal holiday atin dekat singapore lak k..
nk study ni..sok test PHARMACOEPIDEMIOLOGY..wooohhuuu