Tuesday, 16 October 2012

baju pengantin


assalamualaikum..

ok semua, aku sangat excited right now..sumpah aku jatuh cinta dengan baju pengantin yang pengantin perempuan tu pakai........naaakkkkk!!!



ala-ala gaun tetapi bukannya gaun sangat...even meleret-leret jatuh ke pasir, and boleh ganti makcik cleaner kalau pakai, tapi aku suka design ni....terjumpa dekat dalam facebook tadi...lawa sangat-sangat...

mohammad azizul bin rosli, i want this..please....
never say no...

-till then, fatin sharmira yang over-

erti sahabat pada pemikiranku

assalamualaikum

sesungguhnya jatuh berderai airmataku tatkala menulis tika ini...

sahabat adalah segla-galanya bagiku, dan kadag-kadang mungkin lebih rasa kasihnya berbanding sayang nya pada kekasih hati dan mungkin lain cara sayangnya..

di sini aku ada sebuah cerita..bukan cerita yang aku copy dari mana-mana page or web tapi cerita hati ini..rahsia hati ini, yang perlu ku singkap sebab hati ini sudah tidak punya kekuatan lagi...


suatu ketika dulu, ketika ku menuntut di salah sebuah sekolah berasrama penuh di negeri sembilan atau lebih specific lagi di seremban, aku punya seorang sahabat karib..kami berdua tidak berenggang semasa di tingkatan 4 sebab masing-masing dalam satu kelas yang sama, rumah yang sama, katil pown sebelah- sebelah..kalau keluar outing sekali, berceloteh sekali, susah senang bersama..dan mungkin kami pelajar baru semasa tingkatan 4 maka kami lebih akrab..

dia seorang pelajar yang bijak, additional math memang subjek favourite, and maintain A..even skunk dia further study dekat oversea for futher math...and top 10 batch...

namun, awan tak selalunya cerah, kadang-kadang membawa mendung dan kadang-kadang membawa hujan....begitulah kami..

semasa berada di tingkatan 5, kami terpisah, masing-masing berada di kelas yang berlainan..dan persahabatan kami bertambah renggang....masing-masing membawa haluan sendiri, dan yang pastinya aku terasa....dia seperti menyisihkan aku, mungkin tiada niat..tapi, hakikatnya aku terasa.....

aku mengambil jalan pintas, aku menyuarakan apa yang aku terasa pada dia, namun malang tidak berbau, benda yang ku sangkakan mudah bertambah rumit dan lebih buruk lagi menemui jalan buntu yang merosakkan lagi keadaan...


aku ingat lagi, tatkala itu, esoknya adalah paper trial spm ataupown paper exam spm sebenar..aku tak pasti, tapi malam itu sekali lagi aku bersuara, aku meminta maaf padanya sebab aku terasa dulu..tapi dia adalah dia, menangis aku meminta maaf pada dirinya, namun sekali lagi, keadaan bertambah buruk...dia dah tak bertegur sapa langsung denganku..airmata aku mungkin tidak layak baginya untuk kemaafan itu...


aku sayangkan persahabatan itu..

seterusnya,
pada hari result spm keluar, dari jauh aku nampak kelibat dia, aku tersenyum padanya, tetapi dia langsung tidak membalas dan memandangku, di matanya aku nampak dia happy sangat sebab dia dapat straight A1..semua member-member ku dia datang dan peluk melepaskan rindu tak berjumpa setelah lamanya cuti sementara menunggu result spm keluar dan menyatakan kesyukuran juga berkongsi kegembiraan atas kejayaannya..

 aku menunggu dia datang padaku..aku pandang dia...tapi hampa, seperti tadi, dia larikan pandangan dariku dan pergi jauh dari kedudukan tempatku...

pada saat itu, hanya Allah yang tahu betapa hancurnya hatiku, luluhnya hatiku..tersedu-sedan aku menangis memeluk sahabatku yang lain...bukan aku tangisi result spm aku, aku bersyukur dengan result aku walaupown ada dua subjek yang aku tak dapat A... tapi aku tangisi persahabatan kami...persahabatan yang aku anggap suci tapi dah tercalar dan mungkin juga retak berderai dan menunggu jatuh menyembah ke bumi...


selepas itu,
semasa aku berada di matrikulasi, aku pernah menghubungi dia, dan dia mengangkat telefon, aku positif, mungkin dia tak tahu no baru aku...atau memang dia nak cakap dengan aku..dengan bercakap biasa dengan aku, berlagak seperti biasa, kitorang bersembang sperti tiada apa-apa yang berlaku antara kami berdua...sampai la kredit aku habis dan panggilan terputus....aku sangkakan dia sudah memaafkanku..positif-positif

tapi, apa yang aku jangka tak semuanya betul, aku add dia di facebook, tapi sampai sekarang dia tak pernah approve aku..walhal semua kawan-kawan kami berdua dia fren, sekali lagi aku terasa, apa salahku...aku di block dari melihat wall dia, and aku x boleh hantar msj ke wall dia hatta sekalipown...sampai begitu sekali...

kekadang di malam hari aku tertidur dan mimpikan dia, mimpikan persahabatan kami dulu,kenapa mesti semua ini terjadi, kenpa mesti sekeras itu hatimu teman....besar sangat ke salahku pada dirimu...apa yang aku patut buat lagi untuk kembali semula menjadi sahabatmu....




dan pagi ini,


ada suatu kisah yang mungkin atau mungkin tidak, akan menjurus ke arah kes yang sama yang terjadi padaku dahulu....

si dia ini, agak rapat dengan ku, tapi kebelakangan ini, kami kurang berinteraksi sebab masing-masing kelas lain and busy dengan hal masing-masing...
di sebabkan ATTENDANT SHEET perkara ini berlaku, aku x berniat untuk tak berikan padanya..
dan kenapa mesti kau cakap-cakap di belakangku, mengungkit kau tolong tandakan tempat aku, and mungkin kau ingat aku tak menghargainya...

SALAH..
dalam soal ini kau salah...

ya mungkin salahku tak serahkan dekat kamu tapi aku tahu, attendant sheet tu akan sampai jugak, lagipun masih awal time 2...aku berpusing pada kau, apabila aku dengar kau cakap belakang aku, and aku terus cakap, maaf kalau aku salah, and terima kasih tolong tanda tempat aku...aku pandang semula ke hadapan dan airmata ku berderai namun cuba ku tahan agar tak nampak di penglihatan sesiapa pown, namun ada sahabat kita yang sempat menangkap airmataku...mereka suruh aku memahami diri kamu, sebab katanya kamu period jadi mood kamu tak berapa betul.......mood aku?
tapi aku pendam je...

sebelum masuk kelas third languange jepun, aku berlari ke toilet, dan menangis dalam tu..aku takut, aku takut andai perkara yang bertahun lamanya dulunya berlaku kembali..aku dah tak sanggup menghadapinya, dah x sanggup....aku  sayangkan sahabat-sahabatku, walau aku tak menyatakan pada kamu semua tapi jauh di lubuk hatiku, aku amat sayangkan sahabat-sahabatku.......



-till then, assalamualaikum-

Saturday, 13 October 2012

pagi yang indah

assalamulaikum

hari ini aku bangun awal sangat-sangat
cehhhh, ayat macam tak pernah bangun awal langsung pulak kan..haha
xde laa, hari minggu selalu nya liat sikit aku ni nak bangun
almaklumla, tidur lambat....

tapi...

semalam aku tidur awal
daripada aku merapu bukak internet bagai, baik aku tidur..
betul tak, instead pakwe aku dah off handset, and say goodbye to me coz sakit kepala
so apa tunggu lagi, aku pown tidur la
but then, asyik terjaga je,
tidur bangun tidur bangun,
last sekali aku mengalah,
aku gagahkan kaki bangun dan pergi amik wuduk dekat toilet...

so,
solat la subuh, mandi basuh baju semua,
terus menghadap buku-buku and assignment yang bertimbun bak gunung ni..


lepas 2, PIJA datang bilik bagi MIMS and PHARMACO THERAPY HANDBOOK yang aku baru beli 2,
thanxs pija tolong belikan...
thanxs sangat-sangat
buku-buku ni aku kena guna untuk tahu mengenai DRUG yang diperlukan untuk treat patient
besides to COUNSEL patient



sebelum ni aku pinjam yang kak ZIRAH punya...
x sedap lah kan guna yang orang kerap-kerap
diorg pown nak kena jugak..kan kan?

 BNF yang aku pinjam kak zirah 2 x dapat  nak beli lagi sebab stock abis
maybe next week baru ada stock baru...

after this nak beli SARAWAK HANDBOOK, DRUG INFO and BRITISH NATIONAL FORMULARY pulak
total semua RM500......

-till then, k bye-

Tuesday, 9 October 2012

kisah awan dan hujan

assalamualaikum..

di sini, ada cerita yg ingin aku kongsikan, kerana cerita ini membuatkan hatiku membuak-buak untuk berubah bagi sekelian kalinya..dah lama terdetik di hati ini untuk berubah tapi aku x punya kekuatan...

jom hayati cerita ni kawan-kawan KISAH AWAN DAN HUJAN






Cintanya Awan Pada Hujan

"Hujan, tolong jangan pergi...." Kata Awan

"Awan..., ada waktunya melepaskan itu lebih baik. Aku tidak sanggup melihatmu menanggung beban di dadamu hanya kerana tidak ingin aku pergi.".... Kata Hujan

"Tapi aku masih mampu..." Kata Awan

Hujan tersenyum sambil berkata:

"Ya, mungkin kau masih mampu. Tapi sampai bila kau akan mampu bertahan..?"

Awan terdiam....

"Aku harus patuh pada perintah Tuhan, dan kau harus akur pada takdirNya. Dia tahu betapa beratnya kau menanggung beban, kerana itu Dia perintahkan aku untuk turun ke bumi membasahi hamparan ciptaanNya yang Maha Agong, menyejukkan tanah-tanah gersang yang lebih memerlukan aku daripada kau perlukan aku." Kata Hujan

Didada Awan masih sedih, kesedihan itu membuatkan jiwa Awan terlalu mendung...

"Wahai Awan.. sungguh, kadang-kadang melepaskan itu lebih baik walaupun saat itu terasa begitu berat sekali. Tapi, Allah kan ada? Mengapa mahu bersedih?" Kata Hujan pada Awan..... Hujan sebak menahan perasaan...

"Pergilah kau Hujan. Aku rela demi Tuhanku dan Tuhanmu. Hanya demi Tuhanku aku redha... Terima Kasih Hujan. Mendengar kata-katamu, aku lebih mengenal siapa diriku." Kata Awan

Allahuuuuuu Rabbiiiiiiiiiiii... Selamat tinggal wahai Awan. Doakan aku bermanafaat untuk mereka yang lain.... Allahuakbar!!!!!!!" Jerit Hujan bersama guruh berdentum kuat...

Airmata Awan jatuh tanpa henti-henti kerana tersedar kembali, lalu insaf kerana selama ini cintanya pada Hujan melebihi cinta pada Ilahi.

Hujan pun turun bersama air mata. Sakit, saat melepaskan. Tapi Allah lebih tahu segalanya... Perasaan ini hanya sementara. Mungkin Langit tidak mengerti akan kesakitan Awan dan Hujan. Langit hanya menyaksikan. Tapi belum tentu Langit itu faham pengorbanan.

Awan.... Hujan menghadiahkanmu Pelangi. Kamu lihat bukan?
Subhananllah...

-aku terpegun tatkala menyudahkan kisah ini, seribu satu makna terkandung di dalamnya..ia nya satu rahsia agung yang hanya di ketahui oleh Pencipta Yang Maha Kuasa-
-aku ingin berubah tapi aku takut untuk kehilangan-



Monday, 8 October 2012

hectic day

assalamualaikum

dah lama rasa nya aku x berleter dekat sini...semakin hari aku semaki bz..
sekarang dah berada di tahun tiga ijazah sarjana muda farmasi,
masih ada dua tahun lagi perjalanan aku untuk meghabiskan degree aku..

sekarang musim demam konvokesyen, ramai yang konvo, x lepas jua kawan-kawan ku yang menghabiskan diploma mereka..malah, sepupu aku yang berada di uum, dah dapat scroll untuk master d\yang dia buat..maybe akan proceed dekat PHD pulak after this..

sem ni aku dah kena start buat research..

research yang aku conduct adalah mengenai hair loss yang effect dekat dermal papilla cell by using extract leaf of Hibiscus rosa sinensis plant..so, sem ni kena hantar research proposal je dulu, next sem baru go on dengan thesis..
tapi my supervisor which is dr. hasser dah start nk on lab on wednesday ni untuk kitorang buat extraction..dalam team aku yang under supervision dr. hasseri ada 2 org lagi which is sollehuddin and fizah, tapi diorg buat experiment lain sikit dari aku..
diorg fokus on cancer iaitu breast cancer, lung cancer and liver cancer..tapi kami semua guna extract yg sama, daun bunga raya..

so we will see the result of our research next sem...hopefully semuanya go well

sekarang pown dah kelam kelibut hidup aku..dengan klas full, hari-hari kelas sampai ke petang..
tapiiiii

yang best nya, 24 hari bulan ni aku dah start cuti modsem..oyeay!!!seminggu lebih okeyh..tapi yang sedih nya kena replace klas untuk hari rabu, khamis and jumaat 2...how come..pfkos akan ada klas malam..

till then, bye
*nak pergi buat assingment jepun*

Friday, 6 July 2012

MARATHON TO RAMADHAN


assalamualaikum


salam NISFU SYAABAN semua, walaupown agak terlambat, tapiboleh lagi kan?
hehehe

atin ada found satu video ni:
best sangat-sangat,  atin nasihat kan korang tengok la, seyes best

ni link video tu,
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2-yhoktUrn0

video ni la yang sangkut paut dengan MARATHON TO RAMADHAN

CIK BEAH OSEM yang prepared video ni, ada anyone yang kenal dya spe?
banyak jugak video cik beah ni dekat YOUTUBE..hot kau cik beah,
memang OSEM abis la video-video dya,
x cayaaaa???
kalau korang x cayaaa, try bukak YOUTUBE nad cari video-video dya..TERBAEEEKK!!



WELCOME RAMADHAN!!!!
yeay!!nak puasa dah, mesti korang semua dah x sabar kan nak main mercun, bunga api segala bagai, aduh, best nya, nikmat kowt zaman budak-budak kecik aku dulu


mercun bola ni paling sedap sekali maen, kalu kena tangan sekali, maw menangis x berlagu..
banyak dah kes dekat MALAYSIA ni, tangan xde sebab kes BOLA KECIK MOLEK ni la
tapi bunyi dya, memang SUPER DUPER OSEM aku cakap,
keluar TAIK TELINGA kalau dengar, orang sakit JANTUNG piwn boleh mati taw x,...hahaha



ni la nama-nama mercun yang selalu aku main, besa la pompuan, x la HARD CORE sangat macam kaum-kaum ADAM yang berjiwa KENTAL dan GAGAH 2,
kalau dengar mercun POP pown dah jerit auuwww auuww sakan dah..hahaha..bila ingat balik, kelakar plak rasa kan?



BUNGA API ni paling x boleh tinggal, x mampu nak beli yang PUM PANG PUM PANG yang naik atas AWAN SAMUDERA 2,
yang spesis ni je lah yang mampu pown..tapi...
dapat yang ni satu piwn, dah berlari keliling rumah dah usung bunga api, seronok x terkata..hehe




dah dah atin oi, ni korang meh tengok cini meh,
ayat ni la yang atin jumpa dekat dalam video OSEM CIK BEAH 2..
.
.
.
.
.


imagine we enter Ramadhan with a dirty heart,
we might end up spending the whole 30 days of Ramadhan only to cleanse our heart,
and to get rid of our bad deeds and habits we are used to,

without actually realizing the actual meaning of Ramadhan which is,

to present our best deeds to Allah as much as possible,
in order to gain His blessings,love and forgiveness!

so, that is why it is so important for us to get prepare for Ramadhan, weeks or months before its comes.

OSEM RACE JUST AROUND THE CORNER GUYS

Lets have our heart and deeds cleansed before the holy month starts,
so that by the end of it,
our heart not only become purified,
but also in happy and healthy condition, and most importantly,
full of wisdom.

from Abu Hurairah, the Prophet (PBUH) said,
whoever fasted month of Ramadhan out of sincere faith and hoping for a reward from Allah, then all his past sins will be forgiven, and whoever stood for a prayers in the night of Qadr out of sincere faith and hoping for a reward from Allah, then all his previous sins will be forgiven (Sahih Bukhari)


*jom kawan-kawan, kita bersihkan hati!!*
atin ni pown dosa banyak, x tergalas oi betapa banyaknya dosa aku, hulamaaakk,
tapi xpe, sempena Ramadhan yang bakal datang ni, jom, ayuh kita BERAMAL!!!

Sunday, 1 July 2012

PESANAN DARI PENCINTAKU

assalamualaikum


sabar ye syg Fatin Sharmira Abdul Basir..abg p buat smentara je,nnt abg balik la...n aftr that i'm all yours.. 


n then i'll spend time that i have miss with u..doa kan pergi ku dgn tangisan mu tp jgn pulang ku jua dgn tangisan mu...


-make me proud of you-


Saturday, 30 June 2012

berita tergempar

as usual
assalamualaikum

tepat pukul 6.00 petang tadi, atin dapat 1 news,
yang sangat-sangat membuatkan HATI dan JANTUNG nak terkeluar dari badan
apakah???


that thing adalah about my LOVE




boyfie atin dapat tahu kata dya kena LI naik kapal selama ENAM BULAN starting from 
16 JULAI 2012

ulang suara, ENAM BULAN!!!!!
bukan kejap, tapi angka yg sgt besar untuk aku bertahan
bukan x boleh bertahan, tapi bahana RINDU 2 Allah je lah yang tahu
even before this naik kapal just sebulan lebih tiap-tiap malam aku menangis before tidur


DAHSYAT nya ag ni atin,
mesti korang akan cakap cam 2 kn, tp if korang rasa, korang tahu la macam mana kn

boyfie atin apply for this kind of ship,
i'm not sure whether KD LAKSAMANA TUN ABDUL JAMIL atau KD LAKSAMANA HANG NADIM
or maybe KD KEDAH



ship yang ber number 135 ni la KD LAKSAMANA TUN ABDUL JAMIL


gerun kan tengok buih-buih ombak tepi 2?
bayangkan kita di tengah-tengah laut, xde siapa-siapa pown, just kita je
pas 2 berperang dengan MAUT lak 2
YA ALLAH, kau selamatkan lah bakal imamku ini, permudahkanlah segala-galanya buat dia


yang ni pulak KD LAKSAMANA HANG NADIM


which one la yg pakwe atin naik kan..
tapi


atin tahu, diorg bukan pergi suka-suka, diorang bertindak di atas ARAHAN
demi MEMPERTAHANKAN NEGARA YANG TERCINTA
and maybe, RAYA ni pown kitorang tak dapat raya sekali
sebab besar kemungkinan diorang x dapat cuti
kalau dapat 2 besar rahmat lah kan
before this dah rancang macam-macam sebab ingat my boyfie naik bulan 9 after raya
memang nangis TERJELEPUK lah kau kan atin


yang ni pulak logo for KD LAKSAMANA TUN ABDUL JAMIL


see, SEDIA BERKORBAN adalah MOTO diorang
no matter how, u need to do it, even its harm to you

penah x korang rasa, kekasih korang x contact sehari dengan korg?
apa yg bermain di dalam fikiran korg time 2?
penah x korang rasa korg memerlukan kekasih korg time 2, tp dya xde time korg perlukan dya?
pernah x korg menangis sebab rindu, tp xde spe yang datang memujuk?
pernah x korg rasa semua 2?

yg 2 la yg bakal atin lalui selama 6 bulan,
tanpa kekasih di sisi
yg always ada dgn kita tp tiba2 terpaksa pergi mejalankan tugas

ini lah mereka


sang perwira negara


pesanan untuk si dya yang ku cinta

abg,
jaga diri ye dekat sana, abg jangan buat benda-benda x elok taw
abg jangan tinggal solat
nanti time bulan puasa, even abg letih sangat-sangat, try jangan ponteng puasa ye abg
abg,
nanti tiap-tiap malam tulis taw dalam buku, pe yang abg rasa, apa yg abg buat selama atas kapal 2
ayg pown akan buat benda yang sama,
nanti kita tukar-tukar taw buku 2 taun depan lepas abg balik
abg, 
kenapa abg pergi lama sangat
npe abg apply labuan x pown kk
npe x apply dekat-dekat je
abg,
abg jaga diri ye
abg jangan nakal-nakal taw, ayg akan sentiasa doakan yang terbaik untuk abg
and ayg akan cuba untuk KUAT



Ya Allah, kau jagalah dia bagi pihak ku ya Allah
selamatkan lah perjalanan nya
kuatkan lah IMAN DI DADA nya ya Allah
bantu lah dya menghadapi segala-galanya ya Allah
hanya kepada-Mu aku memohon dan berserah

Saturday, 23 June 2012

lari lari aku terus berlari..SEMPUT

assalamualaikum 

our topic today is exercise
nak taw kenapa???
sebab atin baru je lepas buat SIT UP, PUSH UP nad jugak SKUAD JUMP..
atin dah rasa BADAN atin naik gila-gila
makin bertambah from DAY TO DAY..ooowh, HELP!!!say no to KEGEMUKAN


for those yang x tahu apa itu SIT UP..
meh atin nak tunjuk dekat korang

ney la SIT UP tu..
tadi atin boleh buat up 20 sampai 30 je sebab dah lama gila x exercise totally STOP terus exercise
korang yg dekat luar sana
NEVER SKIP ur EXERCISE ok!!!
this one sangat help for those yang nak dapat BODY SHAPE yang cun melecun, TIP TOP lah makna nya..
even it can help u if nak kurangkan PERUT BUNCIT..
BUKAN JUST KURANGKAN
tapi boleh kasi FLAT TERUS UR TUMMY!!!try la korang..ikut la step atas 2




next one pulak adalah PUSH UP

this one perlu kan kekuatan tangan dan kaki..
but i THINK more to TANGAN



push up ni pulak atin x TERER pown memang x terer lah dalam kata senang nya
sebab TANGAN atin x berapa nak kuat  
tadi dapat buat 20 je pas 2 dah terketar-ketar dah tangan tampung berat badan
sebab 2 kalau atin grip dekat palang MONKEY BAR untuk REMPUH HALANGAN, senang je dapat possibility nak jatuh

jangan salah fikir pulak.push up ni tak memerlukan grip pown..tapi TANGAN 2 kena kuat tampung BERAT BADAN
apa yang atin belajar, PUSH UP ni ada DUA STYLE
satu untuk LELAKI nad another STYLE untuk LADIES
I dunno why, but then kalau for GIRL  u all can just ltak LUTUT dekat lantai dalam masa yang sama kaki di SILANGKAN 
TAPI
for LELAKI, LUTUT should not sentuh lantai..lelaki kan GAGAH
tapi boleh je nak apply mana-mana style pown


ok..LAST THING yang atin buat is SKUAD JUMP
macam mana 2 ye???
alaa, korang penah x tengok KATAK LOMPAT???haa, macam 2 la..
macam katak lompat 2



 ney GENG PALAPES TENTERA UDARA kena PUNISH buat SKUAD JUMP

best, tapi serius penat..and if kamu salah cara, atin BERANI JAMIN la korang akan SAKIT BADAN
and akan rasa x mampu untuk bangun melompat bila banyak kali buat
BEST TAPI SEKSA!!!


mula-,ula kena duduk BERTINGGUNG macam 2 la bak kata orang KEDAH
macam duduk MENCANGKUNG 2
pas 2 korang kena LOMPAT ke atas
macam la ada plak kan lompat ke BAWAH, apa lah kau ni atin


and SEE

PROVOK je lebih ni..hahahaha

okey..meh kita USHA-USHA pe yang atin buat kalau atin pergi gim









you also can CYLING



muka kepenatan sebab kayuh basikal NAIK BUKIT yang JAUH ang TINGGI


*bye peeps, see u later*
jom berSENAM!!!!best..thanxs to mr. A yang selalu menginngatkan atin tentang exercise semua ni
nak taw sape mr. A???
scroll la ke bawah lagi blog atin..vis love..bye

Friday, 22 June 2012

penting ke final

hai
assalamualaikum adik abg kakak-kakak yg cantik manis

actually atin nak menaip
but then
x tahu la pulak nak tulis apa
hurmmmm


okeyh, stop mengeluh k atin..
on 28th june nanti atin ada 1st paper final..
and this sem ada dua paper final yg atin kena angkut sekali

so, paper final atin 8 la...
korg, make sure jangan LALAI like me k..

STUDY WEEK dah bermula!!!!
aiyookkk


i was like OMG, dekat mana aku nk KOREK mood study aku ni




ni la gambar atin dgn member atin time ktorg HOLIDAY dekat SINGAPORE
best sgt2 korg time pergi sana..
atin pergi pown coz nk kena siapkan PROJECT MARKETING atin dekat sana


dat picture time ktorg dekat USS(universal studio singapore)



ok dah..2 je nak nak tulis..
gambar atas ni pulak, spec lebih 'COMEL" dari tuan..haha



bye bye awak awak..love u all..muuaaahh..ahakzz..sgt gedixs..gurau je




*my kiss just for my family n my husband*

Thursday, 21 June 2012

perempuan memang selalu macam ni eh?

hye 

assalamualaikum..jawab dapat pahala, x jawab dapat DOSA..ahakz
entry kali x banyak yang atin nak cakap
atin just boring tersangat-sangat lah on that time 
n atin start bukak YOUTUBE


 


 

stle ni atin just buat pakai tudung bawal je k kawan2

 

 kawan2, mesti korang igt atin buat guna selendang kn?
tidak sama sekali.. u can just use tdung bawal SIMPLE je nk buat dya.. 
 ok, next style



 



this one mesti korang selalu tengok kn?
 this one lagi la SIMPLE kalau rasa dah bangun LAMBAT nak g kelas 2, 
just use this style 


 yang ni atin buat SUKA SUKI je even TUDUNG pown x sempat IRON (kantoi)
mesti korg tengah meng USHA kedut-kedut di tudungku RIGHT?
haha


 *actually TEMAN my bf study on that time, 
so xtaw nk buat apa ni lah keja nya..hehe 


 NAK BELAJAR MACAM MANA STYLE NI DI BUAT HANYA MENGGUNAKAN TUDUNG BAWAL???
 mari mari just drop ur comment here if ADA YG BERMINAT
 next ENTRY, i'll teaching all of u.. 





 panjang2, ok, see u SOON!! AT GLORY BEACH RESORT PORT DICKSON..dinner dgn all my frens
TENANG NYAMAN n SANGAT HAPPENING
sesuai utk HOLIDAY

 best tempat ni, jom la pergi kawan2!!peace!!

cinta setengah mati-indah dewi pertiwi

Sunday, 17 June 2012

first time

yeay!!!!
first time atin buat movie dgn tgn atin sendiri..

 wt i do, i juz use window live movie maker utk create movie 2..
igtkan susah mula2 2..

bila dah lama2,

dah jadi pro dah kau atin
PEROSAK!!haha


window live yg atin guna

to be more specific, seperti yg kita sedia maklum..
window live kan ada byk,
so,
atin guna diz ONE!!
WINDOW LIVE MOVIE MAKER
.
.
.
+

ni la simbol video live movie maker 2..

ok..nk usha2 ckit x pe yg dah atin goreng2 time buat mnda alah ni..

ini DIAAAAA!!!
TARAAAAA!!!

okeyh..ni before jadi apa2 lg video 2


NEXT
ni halfway..x siap lg pown


SETERUSNYA




ookeyh
dah siap..
JENG JENG JENG!!!

meh nak tunjuk meh VIDEO JEPUN ATIN

opsssss
xleh nk upload la plak..maappp ye..hehehe

xpe2..sebagai ganjaran..
nah amik gmbr atin buat penenag JIWA..
HAHAHA


MUKA BAJET CUN OKESHHHH!!
hahahaha

diz pis atin snap dekat MARINA BAY, SINGAPORE..
bye babeh..

*next time kita cakap pasal holiday atin dekat singapore lak k..
nk study ni..sok test PHARMACOEPIDEMIOLOGY..wooohhuuu