Tuesday, 31 January 2012

mobs..hospital putrajaya

haippp
ari ni tgan atin xleh stop from menari2 dkat keyboard ney..
skunk nk cter sal MOBS lak..
mobs ni kami semua arrange program dkat hospital putrajaya on 21st january r8 after abis final exam..
laz paper final exam atin 20 ari bulan so keesokan hari nya g hospital putrajaya t
rus, jumpa ngan patient..


kami more focus on WAD PEDIATRIC..
wad kanak2..


ini la TEAM kami
satu BATCH semua berpecah ikut hospital masing-masing


but unfortunately,
laen yg d rancang laen lak yg happen..
act, diorg kata ada 20 somethng patient yg available in our program but bla sampai je
( 2 pown dah tgah hari),


patient yg tggal juz 2 org..
DUA ORG..
i repeat, DUA ORG je k..


this picture, we all dgn ibu kepada patients2


jgn lak gelak..mnda alah ni happen coz ramai parents yg dtg n amik ank diorg..
doc bg permission 4 those yg sihat ckit balik umah sempena GONG XI FA CAI..
kn 23/1 raya cina..
so ramai la patient yg dismiss..
staff nurse ada bgtaw ktorg,
 pagi 2 still ramai lg patient tp bla ktorg smpai ramai yg dah blah..
x sbar nk balik kg kowt..


yang ni first patient
adik kecik comel ni,
got an ASTHMA


this one pulak SECOND PATIENT
expected had DENGGI
tersangat lah ACTIVE this girl


dua patient pown dua laa..
so kami kami semua start la pe yg kami semua rancang tp not all yg dpat we done..juz certain coz x prepare if jadii cam 2,..


tapi kn..
atin nk gtaw yg hospital 2 cun..hehe
nmpak kecik di luar tapi di dlam luas
klu yg 2 rumah dah confem org melayu kata murah rezeki..
luar kecik dlam besar..
ye kew..
cam terbalik je..pe2 je lah..
hikhik


satu bilik akan di duduki 4 patients n dlam stiap bilik ada toilet sndr..luas..mcam kindergarden dah atin tgok wad pediatric 2..comei sgt..hehe

ok time balik atin igt nk jalan2 round putrajaya dulu,
so atin pown bgtaw la dkat ENY FAZIHAN a.k.a biro pengangkutan ktorg..


yang ni la kakak ENI yang HOT!!!


dya suh atin discuss dgn pakcik bas, so atin pe lagi, guna kan peluang yg ada..
atin nek bas n trus jumpak pakcik bas yg GANTANG 2
 haha
 tnya dya ok kew x dgn cdgn atin..
yg TERKEZZUTT nya 2,
 pakcik 2 SPORTING gler nk mampos..
CAAAYYAA lah pakcik..
hehe


memahami jiwa remaja tol..hehe..dya pown bwak lah ktorg pusing2 putrajaya n then g masjid putrajaya n sempat la snap ckit2 gambar..


bdak2 yg RED LIGHT byk la snap gmbar time ktorg g solat asar..



act, dah lama atin x masuk masjid putrajaya 2, laz atin masuk time atin form5..naek cruise...bezzzz gilerrkk


di sebabkan atin n certain frens pakai baju atas ckit dari bontot so ktorg pown x d allowed kn from msuk masjid tp if pakai jubah masjid, then baru ktorg leh lpas msuk..
so g la sewa jap JUBAH ARAB dkat kaunter tepi 2..


macam ADIK dengan KAKAK x??
lebih kurang kn, kn kn?



ramai jugak atin tgok kena pakai..hehehe
mula2 malu tp lama2 syiookk jugak sbb dpat peluang dpat dpat pkai jubah arab 2, siap ada HOOK dkat atas lagi..hehe

tambah2 after solat, hujan lebat la plak, so atin gunakan la jubah 2 sebaik mungkin..hehehe




tapi yg cday nya..
kena redah ujan lebat nak lari kew bas..alamak aiii..ni yg lemah ni..
jauh lak 2 pakcik bas parking bas..
then lari la ramai2 MEREDAH HUJAN lebat 2..
habis basah lencun time atin nek atas bas,
dgn bas2 sekali dpat tempias basah from atin n frens yg g solat..


kwn atin yg ada asthma, siap hampir pengsan kowt, coz sejuk sgt..
bayangkan laa betapa lencun n basah kuyup nya kami semua..
selamat xde bdak laki dlam bas 2,
klu taw x pasal2 nmpak KESEKSIAN kai semua yg hot2 ni..hahaha

sampai biru kowt mulut n kuku aku..
dah la air cond sejuk tahap KUTUB UTARA KUTUB SELATAN..
x dpat den nk nolong dri sndrik..
sejuk nk mampos..terketar2 atin..
padahal pakcik bas x dtg2 pown lagi..
penat berlari redah ujan..

sampai U je trus rasa nk demam segala bagai..
virus selsema pown dah stat tunjuk taring..hmm..


sekian..bye bye

ahakzzz..@_< calling mak mentua


tajuk entry yg tersgt sgt lah demanding..haha

sbnrnya tadi, time tu pukul 3.41 pm..
atin kol MAK mr.A..


bkn pe atin rasa bersalah sgt2 coz x g umah mak mr.A.
.pdahal atin dah ada dpan umah mr.A..
mr.A ada gtaw yg mom dya terasa hati la ckit coz dya ckap nk smbg2 ngan atin, 
kata nya RINDU..
KEMBANG KEMPIS atin dgar time mr.A bgtaw lpas atin smpai umah..


dlam kembang kempis 2 atin rasa bersalah dkat mak mr.A..
mana x nya, 
klu atin jd mom dya pown atin terasa hati jugak..


atin bkn apa..act, atin maluuuu..hukhuk..


seyesly, atin mana penah jejak kaki dkat mana2 umah mmbr laki atin..
tp di sebabkan mr.A SPECIAL ABISS so penah la atin g umah dya dua kali,
 1st time moto atin rosak
(tkowt igt2 balik, langgar larik!!!haha) 
n 2nd time raya..


time raya 2 lagi gempar..
mana x nya, husnul dtg amik atin dkat umah nek keta,
then bwak atin g umah mr.A.


yang paling kecik molek sekali dalm gambar ni lah HUSNUL

mula2 nmpk umah mr.A cam xde org..


fuhhhh, atin tarik nafas lega...

tapi bila selang beberapa minit after dat ramai la pulak sedara mara kaum kerabat mr.A yg dtg...
rupa2nya mr.A ada wat kenduri ckit..
2 yg ramai dtg umah dya 2..


on dat time TERKEZZZUUTTTT atin..
xtaw nk lari mana...
juz tlg2 mom mr.A buh mee dlam pggan n hidang...
SPEACHLESS tahap gaban lah time 2..
xtaw nk ckap apa...



ini pulak KAK AYU
orang nya ALIM dan BAIK
malah TEGAS dalam setiap keputusan
which is PELAJAR TERBAIK STPM in PENANG



yg si husnul lak duk sembang ngan kak ayu sal UKM diorg..
atin nk mencelah pown xtaw..huhu
time balik mom mr.A bagi atin bwak balik mee bandung kew kuah ntah..
dah x igt..hehehe
thanxs ACHIK!!!!hehehe


umah mr. A dekat dengan SAWAH PADI
BEST wei
atin SUKA
sebab BERNAGIN je
and yang penting TENANG dan SEJUK MATA MEMANDANG



ini la kawasan RUMAH mr.A
KEMAS kn KAWAN-KAWAN?
kn kn?
KEMAS RAPI dan BERSIH


ok2..berbalik kpda crita asal..heehehe
calling mom mr.A..


mak mr.A tgah sibuk duk prepare buat kuih nk jual esok..
so atin rasa cam salah timing la plak..
tp dah byk hari atin tangguh nk kol mak mr.A..
bla d pk pk balik, 
atin kol je lah mak mr.A even kredit dlam fon atin ada singgit lebih je on dat time..
rasa bersalah nyer pasal..
so kena la ikhlas kn diri..hehe


atin pown mnx la maaf dkat mak mr.A..
mak mr.A ada bgtaw atin, 
npe xmai rumah..atin ckap la atin malu..
opssss..cam alasan yg x kukuh la plak kn..

tp its true enough..atin MALUU..huhu


acik kata, klu jijon xde pown, mai je lah umah..
sembang2..
leh tlg acik wat kuih..leh bljar msak skali..


blurrrpppp
telan air liur atin di buat nya time dgar..
ok acik...INSYAALLAH..

n ada lagi yg kami sembang..tapi bak kata DATO' SITI..
biarlahhhhh rahsiaaaa..^_^

p/s: janganmarahyesayakolmakawak..hehe
Kadangkala lebih baik membiarkan ''kesedihan'' itu hadir dalam diri, jika itu yang dapat "membawa" pulang HATI ini pada Allah, daripada ''kegembiraan'' yang "melarikan"kita jauh daripada Allah.. mungkin dengan kesedihan itu yang menjadi "magnet" untuk terus mendekatkan diri pada Allah.. dan mungkin kesedihan itu jugalah yang menjadi "parut luka" yang mengingatkan Allah sentiasa ada, saat kita SUSAH dan SENANG.. saat kita GEMBIRA dan BERDUKA... (n_n)*

::kebahagiaan penuh keharuman::

...hujan.....

okeyh..
now ni tgah ujan lebat..awan HITAM berarak sana sini..mcm dlam keadaan MARAH yg teramat sgt..kilat BERDENTUM DENTAM.. saling SABUNG MENYABUNG di dada langit yg biru bertukar KELABU itu...AIR MATA sang langit jatuh mencurah2 ke PERUT BUMI..satu demi satu titisan nya jatuh bertalu-talu..AIR mengalir deras tanpa arah tujuan mencari HALUAN masing2..masing2 sibuk bergerak ke sana ke mari mencari SANG LONGKANG..pokok-pokok dan daun-daun merimbun MELIUK LENTOK mengikut nafsu masing2...si pohon kelapa yg KURUS MELIDI itu berhempas pulas menarikan pelepahnya yg panjang mengurai  dan menarikannya KE UTARA DAN SELATAN..

cahaya SANG MENTARI senja tidak kelihatan..yg kelihatan hanya ANGIN yg menghempas kuat menandakan ketidakpuashatiaannya..dan juga AIR MATA sang awan dan langit..
dari dalam rumah, aku dapat mendengar DERU sang angin...
dan rintih SANG BUMI...

mak pula berlari ke sana ke mari memikirkan adik yg bakal balik dari sekolah ke rumah jap lagi..risau anaknya kena BERMANDI ujan..risau anaknya DEMAM pada keesokan hari..mcam 2 la kasih seorang ibu..tiada tolok banding nya..

di sebalik LETERAN nya sebenarnya terselit kasih sayang yg x dpat di lihat oleh mata kasar tapi oleh mata hati ank sendiri..

aku juga seorang perempuan..
suatu hari nanti pasti aku juga akan mempunyai anak2 sndr..pasti aku juga akan risau seperti mak...
dari jauh aku dah nmpak mak mencari tudung dan payung..nk menjemput anak lelaki nya yg berumur 13 tahun tu pulang dari sekolah..sekejap lagi mesti mak akan g tggu tepi jalan n bwak payung g jemput adik..
MAK MAK...

bila aku ckap dkat mak aku dgar bunyi bas dkat luar..mak terus kelam kabut cari slipar nk g tgok adik...jelas tampak kerisauan di wajah mak..padahal bunyi lori...
hmm..di tgah ujan lebat mak tggu adik..aku x bg mak p..tp mak kesian dkat adik...

bila ujan dah reda ckit..bwu la hati mak tenang ckit..
cam pham2 lak ujan ni kn...

okeyh..next story...................

Monday, 30 January 2012

yesss!!!!!akhirnya...^_^

hai uolls...haha
hepi kn atin..nk taw npe??coz atin dah boleh bukak blog atin yg burok ni..haha
bowink gila kowt duk dkat umah..cam 2 la atin, bila duk dkat u nk balik umah, bila dah balik umah nk balik u balik plak..hahaha..MELAMPAU kn atin ni??
x bersyukur..hehe

bukan x bersyukur, act xtaw nk wat pe..nk kuar ngan mmbr2 pown bkn ada mood sgt coz mmg tgah POKAI abis now ni..nk taw x..duit dlam tgan atin skunk ni juz 10 RINGGIT je kowt..saya ulang, SEPULUH RINGGIT jeeeee...chewahh, siap eja lagi, klu x pham jugak xtaw la cmna kn..haha

tadi abah kesayangan kata nk bg dkat atin 20 ringgit..phewittt..hehehe
ntah mimpi apa ntah abah nk bg duit dkat atin..KEMBANG KEMPIS atin dgar abah kata cam 2..leh la atin TOPAP fon burok atin 2...dah seminggu kowt atin x topap..pecah rekod..hehe

lgpown mr.A n bz..dgn spe je atin nk msj..klu msuk msj pown msj dya je...klu atin nk tggu msj pown dari dya je.so klu dya bz, x luak la kedit atin 2..hehehe
mcm pham2 je kn atin tgah pokai..hikhik..(padahal xde kaitan pown)..hehe

ok ok ok!!!

ada cter HOT ni..haha
jeng jeng jeng!!!
ari jumaat lepas 27 JANUARI 2012
atin g REUNION dgn bdak2 ex-bad (SMK SULTAN BADLISHAH)
#bkn ex bad 2 maksud perjumpaan bersama EX EX KPDA AWEK 'BAD' ok!!^_^

HAHA..2 la yg hot nya
gimik ja lebih atin ni kn..
x hot pown sbnarnya..hehe

ok2..meh nak cter dari A sampai lahhhhhh kew ZZZZZ...
ok camni, mnda ni alyana n muna yg rancang..atin xtaw pe2 pown..tgok2 muna ntar msj dkat fb atin ajak kuar..then atin mcm excited la jugak awal2 2..tp bila pk2 balik, malu plus segan la plak nk jumpa depa semua..
yelah, mana x nya..laz atin jumpak depa semua time atin FORM3...lama tuuuu
atin pown stat la nk CREATE MALU X BERTEMPAT atin ni..haiyaaaa
hahaha
kowt2 la depa dah x knal atin...sobs sobs

pas 2 atin pown tnya la muna..spe yg nk p..muna kata farah, aiman nabilah, hani, jiha, nadia,haida, alyana,  n spe lg ntah..x igt..
tp yg SELAMAT SAMPAI sbnrnya...
KINAH, DAYU, CIKPAH, DAYAH KECIK COMEI, AIMAN, YATI MAIL, MUNA,AKU, FARAHIN, JIHA n laz person yg smpai ialah NADIA yg makin bertambah2 hot stuff bak kata aiman..hehe

muna kata alyana yg kepala ketua..KETUA TAIKO lah ni..haha
laz2 dya yg xmai...puas depa pujuk..xmaw mai jugak sbb MOTO dya DEMAM la plak
DEMAM xmaw bgun2...puas alyana gerak cik moto kesayangan dya 2..tapi demam kura dya makin menjadi2..
moto alyana xmaw jugak jugak jugak lah HIDUP...
so, BOSSS PROJEK pown xmai..
then , c muna yg nk tumpang c alyana ni pown dah GIVE UP..xmaw p dah kata nya coz xdak transport...

pas 2 bila atin pk pk pk balik, umah muna xla jauh sgt dari umah atin...tp jauh la jugak, haha..
tp sbb dya kwn atin so atin tawar la dkat dya naek moto ngan atin a.k.a PEMANDU X BERHEMAH ni..
pas 2 atin ngan muna pown MERONGGENG lah bersama2 pergi ke KULIM LANDMARK CENTER

chewahhh, nama xleh blah..hahaha
padahal klu owg cni, kami pggil GIANT je tmpat 2..smpat dlam bgunan 2 ada giant..
giant yg SUPERB gituk..coz dlam giant 2 siap ada PANGGUNG, BOWLING, n KAROK n mcam2 lg lah..
giant laen ada kew cam 2???
xde kn xde kn??hahaha
hebat jugak kulim ni noh..
ok2..stop2...pnjg tul atin merepek..ok smbung cter..

bla sampai je dkat giant, atin ngan muna pown sibuk la duk cari parking...
siap kena bayar 50 sen lagik...hahaha..selamat muna ada syiling, klu x jenuh la nk menggagau nk cari syiling tgah2 rembang buta 2..hahaha
atin igt b4 2 nk g je parking dkat tmpat tempat yg FREE OF CHARGE 2..
selamat x p..nk taw npe??
slamat bin nasib baik nya coz time balik atin tgok polis trafik datang kasi SURAT CINTA dkat semua MOTO KETA yg dkat luar 2..haha..
hamikkk kau..xmaw sgt byar parking..kn dah kena sebijik..DUSSHHHH
atin jugak nasib baek...hehehe

k2,,then adegan yg memalukan happen dkat atin..haiyyaaa.
mcam mna lah boleh RABUN sgt atin time 2..aiyokk..
time lpas byar utk rak nk simpan helmet..atin nk la trus msuk toilet coz dpan rak 2 je...
tp nasib xbek lak..
atin g masuk TOILET LAKI!!!!!
MALE ok bkn FEMALE!!!
malu kowt, bkn stakat blush dah muka ni, klu boleh nk sorok masuk muka dalam baju,,hahaha
act, atin dah nmpak dah dya tulis male..tp otak atin cam terawang2 cam AWAN NANO lak time 2..so men taram msuk je lah..
slamat abg dkta KAUNTER RAK 2 jerit dkat atin..
pe lg..LARIIII PECUTTT la atin msuk toilet female sebelah..klu boleh nk duk dlam toilet 2 xmaw kluar2 dah..malu TERAMAT...
fuh..spoil tul
ok..dahhh..then amik feel nk jumpa frens balik

muna pown gelak dkat atin..SAMPAI ATI kau MUNA...hahaha
ok..depa semua tgu kami dkat FOODCOURT..
so atin ngan muna pown bergegas la g dkat cna..chewahh, bergegas gituk..
hahaha
hiperbola tull
time nk nek esccalator yg pnjg 2, terjumpak lah dgan c eman n yati bersama anak2nya..
rramai btol angkatan yg c yati mail 2 bwak...haha
yati yati..mcam la ag ni..haha
pass 2 smapi atas foodcourt, dah terpacak c kinah, cik pah, jidah, dayu n dayah..
riuh rendah suara kami semua dkat c 2..
sema pakat duk syok bukak crita n duk berposing...



pas 2 g mkn pizza..
atin ajak depa p..
demand nk mkn pizza golden fortune yg atin penah mkn ngan mr.A,,
SDAP glerrr kowt..dgn UDANG TEMPURA dya lagii..
meleh aair liur beb..
then yg leh solat g solat, yg ekem2 2 jlan2 cari pkwe..haha..xde lah..yg tgah dtg MOON 2 g jlan2 beli brg..
pas 2 jiha n farah mai...depa lmbat sbb farah bwu balik dari poli then balik serdang then g amik jiha so lmbat la ckit...
atin cam blurr..
xtaw nk sembang pe ngan farah..
pdahal zman skul dlu, farah bestfren atin..
syes blurr..
ye lah, dah lma x jumpak kowt...
eman jgn terasa lak..eman pown kwn bek ati gak..semua laa..hehe..
pas 2 g maen bowling...
semua org maen xcept farah n jiha....
n tgah2 SYIOOKKK duk men dtg c nadia..
bwu lpas d ntar oleh cik abg tersyg..ye lah, owg 2 tgah praktikal skunk ni..keja dkat hotel lg tuk....mmg hot stuff abis la nadia skunk ni..hahaha
lpas maen bowling..beli COOL BLOG jap dkat bwah..then balik..pas 2 ntar muna n PECUTTT balik umah coz ABAH nk guna moto.....
so...d end...

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
aku pown dah nk tdo...
mr.A dah kecik ati coz aku xnk tdo2 lagi n dya dah bumbum dlu b4 aku...
soe BOSSSS
hehehe..ok saya tdo skunk..hehe

p/s:banyaknakcritatapitanganddahletihmatadahberatNsemuamintakerjasamanakberehat..
kbye

Saturday, 21 January 2012

bowink!!!!!

keboringan yg melampau...dah duk dpan kfc tapi xleh nk mkn..
lapoo..lapoo..lapoo...
actually skunk ni tgah mnggu mr.A dtg..x muncul2 lagi pown..npe ntah...katanya komuter dya power down..almaklumlah kan..musim gong xi fa cai skunk ni...hehehe
confem2 la org ramai gla..btol x???
sesak kowt..tadi time aku nek bas pown...berhimpit mcam tin sardin...(alamak lapar, manusia dlam bas pown dah di aggap makanan..)hehehe

seyes lapaaaaarrrrrrrrr gila ni..coz pagi tadi..bgun2 trus g tunggu bas..pas 2 plak..bas x dtag2..mogok agaknya..x pown pakcik bass g kutip angpau..haha
kejam nya aku...ak g tggu bas dgn qat coz qat nk balik kedah..dah la ujan lebat ya rabbi ya karrim..abis bsah kasut aku yg x bpe comei 2..huhu

tapi aku dgn qat tbahkan ati jugak nk nek bas...sbb kami SAAAAYYAANNGG RAPID KL..^_^

padahal sbnr nya 2 je satu2 nya transport yg ada utk kami kaum2 yg miskin harta (KERETA) ni..selamat murah je..klu x, mmg jalan kaki la jwabnya..tgah POKAI teramat ssgt dah ni..hujung2 sem, mmg la kering konyang *kontang laa..hehe
k2..sambung crita...kn ujan lebat n bas qat tiket ddya kul10 so dah kul9 ni, tapi bas still x smpay2 lagi, ujan lak makin galak menangis x maw behenti2...aku ngan qat apa lagi, NEXT MISSSSIOONN..alin!!!!!hahaha
coz dlam geng aku dya sowg je yg bwak keta...tp malang TIDAK BERBAU (sejak bila lak ada bau)hehe, nk di jadikan cerita kereta alin x leh stat..again..sobs sobs..so qat ngan ada pown men la lawan tolak keta alin di tgah2 ujan gerimis 2 (gerimis lah sgt kan, lbat kowt)...

AGAIN!!!!
xleh jugak nk hidup2 keta alin, even qat ngan ada menggunakan KUDRAT KERAMAT yg ada..hehehe...nk taw sbb apa?????
sebab keta terstop dpan bonggol jln yg tggi yg besar dan gemuk..haha
so kekuatan KUDRAT KERAMAT qat ngan adda x dpat menandingi KEPOWERAN bonggol jalan yg hitam lg bergerigi 2..hehe

aku???
mana aku time 2???
npe wujud watak adda tiba2..heehe
aku x ngelat k..

p/s:jap. kitaberahatsebantarmakanKFC!!

Sunday, 15 January 2012

saya happy..weeeeewee

happy sgt malm ni..
2 je nk gtaw sbnr nya...
mr. A(ni mr.A yg suh pggil dya dlam ni, klu dya taw mesti bengang) ckp :

'b epi bla tgok ayg epi'

tadi bwu lepas merepek meraban dgn mr.A..
hehe..
sy tersgt2 epi mlm ni..
thanxs mr.A..
ney bukan epi yg d buat2 taw..
sengih sampay ke talinga saya jwbnya mlm ni..hehe
sumpah, epi yg bukan di buat2 k..hikhik

AGAIN
thanx u DEAR..................

p/s: x leh nk menconteng byk2 coz sok ada paper..
tiba2 teringat ayat abah..kakak, jgn RALIT!!!!!
BAEK ABAH..^_^
bye!!!


Wednesday, 11 January 2012

malam yg sunyi

malam yg gelap dan sayu tanpa d temani bintang2 d dada langit, rembulan pula bersembunyi ntah ke mana..
chewahhhh, intro bkn maen!!haha

hai awak awk!!!!

nmpak cam hepi kn atin..pdahal x epi mana pown..tambah2 mlm ni, mr. A xleh teman atin study...dya kata dya  x chat....dya ntar msj dkat atin kata mcm ni tadi:

"ayg,b xciat ni..maaf xleh teman ayg mlm ni"

simple je kn ayt..tapi bawak seribu 1 maksud..ntah la..mlas nk pk...atin suka klu dya teman atin study, tp atin x suke dya marah2..dya garang oooo...kalah atin...hehe
nama pown navy, mesti kena la kena grg, klu x mcm ner nk tembak2 org..hehe..ye x??kn kn??

ok smbung balik, atin suke bila mr. A romantik2..chuwittttt sgt,,hehe..tp kn, atin slalu melawan ckap dya..(dya ckap)..huhu..ye kowt..atin kn jenis degil ckit..xpe mr.A t kita dah kawen, atin dgar btol2 ckap mr.A ye..klu atin x dgar, atin bg mr.A piat2 telinga ati..hehe

klu dya teman atin mlm ni study, SEMANGAT lah ckit atin nk study..SEE SEE, skunk atin dah mereben g tulis blog..klu mr.A taw mesti dya mrah atin kaw2 punya lah..tp mrah2 syg la..hehe
MRAH 2 KN TANDA SYG..^_^

ari 2 atin dpat lg NOTES CINTA dr mr.A..
dya post dkat wall atin...jiwang ooo ayt dya...
atin suke sgt2..klu boleh, ari2 atin nk dpat notes cinta from mr.A...ala2 mcam novel PS I LOVE YOU yg atin penah baca..u r so sweetttttt dear..muuaahhh..amik flying kiz ni..atin bg...
bkn kick taw...hehehe

Jgn pernah kau henti bersenandung dlm jiwa ku..
Kerna ku takut getar asmara ini berhenti...

Tatkala ku jauh dri bahang cinta mu...
Hangatkan aku dgn percikan bara rindu mu...

Tika ku dlm kegelapan hening malam yg menyalju...
Sapa ku dgn sayup2 bayu kata rindu hati mu...

Terangi mlm ku dgn senyum tawa mu d hati ku..
Agar mlm ku tidak trasa jauh diri mu nun jauh d sana..

Semakin Jauh Kau dan Aku Berlari...
Semakin Kuat Tali Cinta Antara Kita..forever love u ayg!!!
-{from ur future husband}-

notes cinta ni mr.A reka sndr taw..hehe..teruja aku baca..hehe...mr.A..nk lagi nk lagi(gedixxxx nya atin)..hahaha...sedap kn ayat2 mr.A...hehe
ciap mmbr dya boleh copy paste lg ayt yg dya tuju dkat atin dkat status diorg...
mr.A...
boleh buat duit ni dear..hehe...
mr.A x kata pe2, atin lak yg lbih2 kn..hehehe...mr.A, cepat2 SEMBUH taw...atin nk mr.A tman atin study lg even atin slalu je buat msalah dkat mr.A..atin mnx maaf ye dear...

selamat la mr.A ni sabar ngan atin..klu org lain, mahu nya diorg lempar atin g KUTUB UTARA KUTUB SELATAN!!hehehe..
even dpat msj dr mr.A kata dya xleh teman atin study mlm ni, atin still gak duk KENYIT KENYIT gaya manja gituk dkat fon atin yg BUROK 2 kowt2 la mr.A tiba2 dah chat n msj atin...hehehe...

TAAPPIIII
xde pown..huhu..
japg kowt..yoyo  ooo yakin je kan ko ni atin..haha..dah org kata sakit 2 sakit la..x pham bahasa MELAYU kew ko ni atin..hahaha..(bersyarah dkat dri sendirik)@_@

alaaaa..nk dgar suara mr.A...RINDUU...hati oi..jgn duk gedixx over terlampau sgt..
bek g study..
ada jugak pekdah..tata u olls..hahahahaha..
bye!!!!

Tuesday, 10 January 2012

kenapa kenapa dan kenapa???????????

knpa mnda yg 5 taun lepas berulang kembali dalam hidupku
knpa memilih sekarang
 utk perkara yg berlaku 5 taun lepas terjadi kembali dalam hidupku
knpa mnda ni terjadi pada diri hamba mu ini ya Allah

aku dah x sanggup lagi mengharungi mnda yg sma yg berlaku dkat ak 5 tahun lepas
knpa
kenapa msti masa yang sama
action yg sama situation yg sama    
knpa
knpa bukan org lain
knpa mesti aku
knapa mencari ak

aku igtkan pe yg berlaku 5 tahun lepas xkn berulang lagi
dan aku dah xnk igt dah
aku dah campak jauh2 dah

tapi
knpa mnda 2 dtg kembali  hari ni
knpa ya Allah
ak x kuat ya Allah
huhuhuhuhuhuhuhu

andai ini suratan Mu utk ku ya Allah
aku terima......



Wahai jiwa-jiwa yang tenang! Kembalilah kepada Tuhanmu dengan hati yang redha dan diredhaiNya. Maka masuklah ke dalam golongan hamba-hambaKu, dan masuklah ke dalam surgaKu."
[al-Fajr, 89: 27-30]

duhai hati ♥ tenanglah dikau..




doaku untukmu sayang


Kau mau apa, pasti kan ku beri
Kau minta apa, akan ku turuti
Walau harus aku terlelah dan letih
Ini demi kamu sayang

Aku tak akan berhenti
Menemani dan menyayangimu
Hingga matahari tak terbit lagi
Bahkan bila aku mati
Ku kan berdoa pada Illahi
Tuk satukan kami di surga nanti

Tahukah kamu apa yang ku pinta
Di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia


Tuhan tolong aku, juga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia ------------------->>>>>>








huhu..
npe jadi cmney....

kEtaWa DaN AiR MaTa


Ketawa dan airmata

Itu sebenarnya cinta
Kalau kau sedih pasti ku rasa
Begitu sebaliknya




Ku senang engkau cemburu
Itu tanda kau sayangiku
Baru kau takut kehilanganku
Begitu juga aku







Ku juga suka bila kau curiga
Itu mengajarku erti setia
Apa pun sikapmu aku terima
Asalkan ada kebaikan
Walaupun sering kau ku tinggalkan
Itu tiada bermakna
Kau ku abaikan

Membuat aku jemu
Hingga kau takku pedulikan
Untuk menyedarkan



Belum pernah ada cinta

Di dalam kehidupan manusia
Sepanjang masa bahagia
 Tanpa air mata...
okeyh..skunk aku nk gtaw npe ak post lirik lagu yg kumpulan lestari ni nyayi..
SEBAB nya...............
i tink some1 should gve me ayat 2...
means bkn aku la yg kena tuju ayt 2 dkat spe2..
hehe



p/s: awakkk...misshh uu...
        n i'm soe....
        ------------------------------------------------------------------->>>
        utk awkkkkk@_@

Monday, 9 January 2012

sshhhuuhhh..PErGi PeRgi...

nmpak x pe yg atin nk tnjuk  sbnarnya???
ada sesat 1 mnda kaler MERAH kn dkat situ..
2 la pe yg ak rasa rite now..
ntah knpa..
tiba2 ati ni rasa cday sgt, siang tadi sal exam..skunk??
ADA LAA..
msalah negara kn...^_^
tp klu korg nk taw...ak mmg slalu jadi cam gambar bdak dkat BAWAH ni pown..


menangis dalam KECOMELAN..adush, perasan (sekeh kpala atin jap)=_=

hehe.cday tp leh senyum lg kn..2 la ak..depan org kita xleh tunjuk cday kita 2 taw
EVEN kita ada msalah NEGARA skali pown..huhu

xde motif sbnrnya aku malam ni...nk gtaw kata aku cday..2 je..huhu

TAPIIII
ceh, ada tapi..pe la ko ni atin..
tadi g sambut besday SYUHADA SHARIP...
dya ni bdak KELANTAN..klate mari..hehe..ktorg pggil dya ADA, n kdg2 ada org pggil dya SYUE..
klu ak, ak suka pggil dya ADA lg..lain dri yg laen..hehe..ak slalu gak kluar MERONGGENG dgn dya..
dya la DRIVER keta ak..
bab SELIT MYELIT ni dya no 1..mcam owg laki dah.
hebat kn kwn ak ni...
meh2 nk tunjuk muka frens ak yg comel ni..hehe

okeyh..ni ADA..comel kn..hehe..nma mnja dya CHICKEN TUT..puttt putt pruutt..
HAHAHA
jgn gelak..ada sebab taw npe dya dpat nma 2..hehehe
ada dah nk nangis dah time ktorg kejutkan dya tadi..

SOK..igt nk beli KEK BLACK FOREST lak dkat dya..

DEMAND la mek da ni..hehe
xpe2, sbb syg dkat ko, so ktorg akan try usahakan...^_^
mesti ADA suka kn klu dya bca blog aku mlam ni..hehe

okeyh, dah xtaw nk tulis pe..BLURR..huhu



ak jalan pown dah jadi mcm ni dah nek tangga td..
now...
nk teman my HUBBY study, coz dya ada paper LAW esok pagi..
esok kew??ni dah msuk hari laen dah ni..
ok, correction, PAGI NI ye lalink2 sekelian..@_@
BUBBYE



<<<<------okeyh, take dis 4 today...
               atin murah ati nk bg..hehe
                            ^_^

mUnGkIn SaLaH aKu..mAaF Kn kaKAk YE maK..

semalam, asyik terlelap2 je time study..
even time nk solat SUBUH, dah pkai telekung dah ni, sempat lagi ak tido kejap..
karut toi ag ni atin..haha
mr. FH puas kejut..siap kol buat loudspeaker lg, nk tgok ak tdo kew x
coz ak ckp xnk tido..nk study.byk lg x abis stdy..
so mr. FH pown pe lg, pantang dgar ak senyap je, mesti dya pggil..
dya dah abis study dah..tp sbb ak nk study, so dya pown teman la plus study jgak..
ada skali 2 ak ttup loudspeaker coz bkn ckap pown, duk dgar suara mr. FH study
cam kcu konsentrasi ak nk study kn..
so ak of la loudspeaker 2 n letak fon tepi..
tgok2 mr. FH pggil coz igt ak tdo..
ak pown x menyahut coz ak x dgar dya pggil..
bengang dya..
trus letak kol..tp slpas d pjuk..mr. FH cair balik dgn miss W2B dya ni..hehe
thanxs ye mr. FH..
CAYAAA LAH AWAK!!!!
ney yg wat sy BERTAMBAH2 SYG dkat awk ni..^_^


ok2
dah lari topik sbnarnya ni..
pagi tadi, 8.30 dah kuar bilik pergi HALL EXAM
coz paper IMMUNOLOGY ak kul 9
siap boleh posing lagi b4 pergi pagi td..
dgn muka mengantuk semua ada..huhu




SAMPAI TUNGGANG TERBALIK AKU STUDY B4 NAK TURUN G HALL..
tagga pown jadi port aku..

TAPIII!!!!!

malang x berbau..lain yg ku harap, lain yg berlaku...
pe yg ak baca x kuar..yg ak x baca kuar..ak mmg xtaw nk hentam pe..
klu mnda leh pk logik sal KBKK xpe la jugak.ni x..ada je aku tggal KOSONG..
klu ikut 2, nk je ak ntar paper kosong trus..cam x nangis je aku on dat time.

time nk cek HELAIAN PAPER cukup kew x b4 exam stat..
ak dah USHA2 DULU part esei yg 80 markah 2..
trus turn mood aku..
so bila dah leh stat..
KEBIASAAN NYA aku buat MCQ dlu, so tadi ak buat la mcq dlu..2 pown dah susah gila..apatah lagi esei..
on dat time, ak juz leh berdoa supaya ada ilham dtg dlam otak aku..
ak siap boleh TERLELAP lg coz ngantuk sgt...
klu ada idea xpe la jugak.ni x, hampeh..

NEY LAH AKIBAT NYA BILA STUDY LAZ MINIT!!
so kwn2,
jgn jadi cam aku k...
study awal2, kn dah x mnyempat nk abis study..laz2 yg ak x bca yg kuar..
HARU2..

HAAIPPP
atin, jgn duk mngeluh la..ada paper lg..truskan USAHA..
N jgn men2 dah...
chewahh, pesan dkat diri sndr lak kn..hehehe..nk tgok x MUKA ak yg LEMAH GILA lepas balik from EXAM HALL tadi..huhu





cday kn muka ak..
mmg tgah FRUST MENONGGENG TERTONGGENG TONGGENG pown time ni..

selamat la ada frens ak yg mengHEPI kan ak balik n wat ak lupa semua sal paper tadi..
letih ak GELAK dgn diorg..hahaha

thanxs ye kepada: QATRUNNADA (my photographer), ALIN, ADA, PIJA, LIN,AZI n FI..

K2..
b4 ak end..ak nk tunjuk gambar mr. FH ak>>

SMART KN??cpat ckap ye..hehehe 

 ney gambar my boyfie dekat LUMUT



n ni la nama KAPAL yg dya naik 2..@_@##
hehehehehe

Sunday, 8 January 2012

PuLuN o! JgN X PuLuN StUdY..FiNaL sKaLi Je 1 sEm..

hye semua!!!
nk tgok x betapa STRESS nya ak study td..
mlm ni bertambah2 la stress ak...
meh ak nk tunjuk ckit kestressan ak 2..hehe
bergelimpangan buku2 n paper ak kn??hehe
khusyuk kn ak..hehe...
ney ak dah stat merenung msa depan...
di sebab kan ak study IMMUNOLOGY..
so ak duk pk, nk cipta VACCINE pe ekh utk bdn..
EVEN 4 ak sndr..hehehe
laz skali ak nk tunjuk kata ak epi coz abis study 1 CHAPTER!!
HAHA
on dat time la...
hehe

EPI X, EPI KN?????HEHE
mmbr2 ak kata ak dah makin kurus sejak 2 menjak ni...
means sem ni lah kowt mksud diorg...td jumpa AUFA yg comel dan putih gebu 2..dya tegur npe ak kurus sgt skunk ni..nmpk makin kecik..hehe
pas 2 ak pown kata la dkat aufa, fa fa, mai la ckit ISI ag dkat ak..hehehe
mcam la boleh kn..hehe..ntah2 pape je ak ni..^_^

p/s: STRESS mna pown kita, kita jgn tunjuk dkat org...
      trus kn SENYUM ye BABY..hahaha

Saturday, 7 January 2012

study time!!!!!!!!!!!!

LOVE KEW???
rasa nya cam HATE je..haha
jgn meLAGHA k atin..
cpat go n find ur books!!!
not muka buku k..
hehe
ada lg 5 paper out of 10..

byk lg 2..
nk g bg farah baiki lappy dkat bwah
then nk study..
another paper will b IMMUNOLOGY
smua sal immune bdan
sal vaccine la, tumor la n etc..hehe
lpas 2 akn ada paper MANAGEMENT OF BUSINESS lak..
haha..boleh bukak syarikat gamaknya ak ni..semua bljar
paper 2 on friday..tp immune sok
after dat PHARMACEUTICS yg terkenal dgn lec yg dtg klas v/out bwk pe2 even lappy coz semua dlam kpala diorg..mmg ak tabik spring la dkat lect CEUTICS..
then, MICROBIOLOGY, lab dya mmg buat ak n mmbr2 demam n sakit coz main dgn real bacteria n microbes..

n last but not least is PERIPHERAL NERVOUS SYSTEM..
d killer one..
mmg killer abis lah ni..
on 20th..
coz semua pasal drug..jenuh duk menghafal nama2 DRUG dkat dunia ni
terbelit lidah atin..huhu
CHAIYOKK CHAIYOK!!!!!!!!!!!
FIGHTING
GAMBATTE KUDASAI^_^