Thursday, 22 March 2012

kawen kawen kawen

hai blog yg ku cinta..dah lama gila kowt atin x menconteng dekat atas blog atin yg super HUDUSSS ni
bukan apa..
mlas nk mengarang
atin bkn nya rajin sgt nk menaip bagai ni
means bukan BLOGGER yg tegar la

actually byk jer cter nk cter..tapi 2 laa, mlam ni baru ada chance utk atin tekan2 keyboard atin ni..hehe

ok2..dah puas dah berleter tehn kita tgok tajuk entry atin
wowww
kawen 2..
gatai lah hang ni fatin, bak kata owg KEDAH..
hehe
bukan gatal, tapi ada kisah di sebalik nya


camni camni camni
alkisah bermula lah 1 cerita di mana time 2 atin tengah menunggu CIK ZUL MKT msuk ke klas MARKETING yg atin amik
so, nak di jadikan citer, atin duduk sebelah 1 of my senior..
pompuan k...
dya ni dah kawen, bwu je kawen bulan 12 ari 2...
umo dya pown dlam 24 25 something cam 2 laa

nk taw pe soalan 1st yg atin tnya dya after dya duk sebelah atin..
jeng jeng jeng....

akak, akak dah mengandung ye????
GILOSSSS berani ko ni atin..
meh tangkap muat je tanya soalan di mluar alam macam 2..hehe
hehehe

tapi normal lah kan, klu dah kawen mesti akan mengandung kn..
kn kn kn??hehehe

so, soalan di luar tabie atin 2 pown di jawab lah oleh my senior, dya kata, 
a'a, akak dah mengandung..
dalam 2 MINGGU, 3 MINGGU or 4 MINGGU cam 2 lah KOWTTT
nk taw x kenapa kowt, sebab, my senior x sempat kira..
hehehe

atin bertambah2 lah excited nak tnya lagi, akak x mengidam pe2 kew kak??kan anak 1st..
then my senior pown bgtaw la..
xde la nk mengidam sgt, slalu nya rasa nk mkn mnda2 yg slalu org mkn je, 
xde la mnda2 yg kena redah 1 malaysia ni nk cari..
 tapi akak cepat letih skunk ni, my senior cakap, after klas je mesti dya akan tdo smpay dekat2 nak magrib

klu pagi2 pown, nk bgun 2 pown susah
pantang letak badan balik je, mesti nk terlelap balik
cian my senior
tapi selalu nya macam 2 la, 4 PREGNANT WOMAN symptom2 cam 2 mcm biasa laa..
akan di alami oleh semua..

pas 2 atin tnya lagi, akak x tkowt kew kena EXTEND nanti, ye la, kn beranak mesti la kena BERPANTANG kn??

my senior pown gtaw la, actually dya xnk baby 2..lgpown blom ada nyawa lagi kan..juz seketul daging..lgpoiwn dya pown still study lagi, so agak susah la..dya terpikir cam 2 bila dya kira2 secara rambang, dya delivered BABY time FINAL exam ktorg...so, sure2 laa kena EXTEND 1 YEAR..

2 yg my senior nk buang 2..lgpown not redy yet..mmg la mereka merancang tapi dah TUHAN bagi REZEKI kan..

TAPIII

after dat my senior tgok balik COURSE PLAN n kira balik elok2 semua then rupanya, dya delivered BABY xde la time FINAL exam pown, tapi juz time TEST je lah..

n dya dah tnya dekat doktor yg klinik dya pergi, 
CUTI BERPANTANG for pharmacy n medic students is only 2 WEEKS, means 2 MINNGU je beb..
dgn sakit2 nya nak kena mai kelas lak cam biasa...

seyesly, byk dugaan gilaaa..
t pagi2 nak hantar anak g tempat pengasuh lagi, dgn nk rushing nk g kelas lagi , nak wat breakfast utk suami lagi...
banyak sgt TANGGUNGJAWAB

tapi bila atin dgar my senior cter, jadi GERUN lak nk kawen...
hehehe

pas 2 kan..atin tanya lagi..
akak..yg mana bez lagi bagi akak, idup KAWEN kew X KAWEN??

pas 2 my senior pown cakap la..
mesti laa bez lagi kawen..
klu dulu, g keluar DATE hujung minggu, dah dekat pukul 7 dah kalut nak balik umah
pas 2 dah la berdosa 1 hal kan
tapi
skunk ni, yg bezzz nya..bila bila masa je boleh keluar
even kadang2 sampai kul 2 3 pagi bwu balik
xyah nak rasa bersalah kew apa kew
bezz je

tapi
klu x kawen banyak masa kuar dgn kawan2..bak kata my senior..dalam masa yg sama study 2 kurang
bila dya kawen dya lebih focus on study coz jarang kuar dgn kwan2..


AND

1 LAGI MY STORY
diz girlzz saya tnya dekat dya pagi tadi jugak time kelas PHARMACEUTICAL ANALYSIS
kn atin dgar ramai sgt pasangan yg pregnant so atin teringin laa nk tnya dekat dya
lgpown dya ni jenis senyap ckit
so spe2 pown x dapat nk TRACE whether dya mengandung OR X..

ATIN NI FESYEN BERANI TERLEBIH N XTAW MALU CKIT
dya dah duk depan atin, so apa lagi
hehehe
mulakan strategi,,hehehe
mengada lah kau ni atin..hahaha


yg kes ni lak, dya x ngandung coz merancang, dya cakap maybe final year dekat2 nk grade bwu nk mengandung kowt coz tkowt kena extand..
pas 2 atin tnya la..
suami awak, DOKTOR kn??

a'a..pas 2 awak x kena tggal kew time dya on call..pas 2 my fren pown cakap la..a'a, slalu lajugak..pas 2 kena la duk sowg2..
atin tnya lagi, x tkowt kew??
dya cakap TKOWT, so kdg2 g tido umah mmbr2 if suami dya kena keja time on call..

hmmm
macam2 crita atin dapat dari mulut org2 n fren2 atin yg dah kawen...
TANGGUNGJAWAB 2 terlalu berat..
bukan sekadar hanya di mulut..
hanya sekadar melafazkan akad tapi KESABARAN, KEIKHLASAN, TANGGUNGJAWAB,
KESETIAAN dan KEJUJURAN itu amatlah penting dalam hubungan berumah tangga..

BUKAN SENANG NAK KAWEN
AND BUKAN NAK KAWEN SENANG,,
haha..atin dah jadi keling..apa daa..t lah atin tulis lagi yee
byk cter ni..tapi dah ngantuk..kbai

No comments:

Post a Comment