Saturday, 23 June 2012

lari lari aku terus berlari..SEMPUT

assalamualaikum 

our topic today is exercise
nak taw kenapa???
sebab atin baru je lepas buat SIT UP, PUSH UP nad jugak SKUAD JUMP..
atin dah rasa BADAN atin naik gila-gila
makin bertambah from DAY TO DAY..ooowh, HELP!!!say no to KEGEMUKAN


for those yang x tahu apa itu SIT UP..
meh atin nak tunjuk dekat korang

ney la SIT UP tu..
tadi atin boleh buat up 20 sampai 30 je sebab dah lama gila x exercise totally STOP terus exercise
korang yg dekat luar sana
NEVER SKIP ur EXERCISE ok!!!
this one sangat help for those yang nak dapat BODY SHAPE yang cun melecun, TIP TOP lah makna nya..
even it can help u if nak kurangkan PERUT BUNCIT..
BUKAN JUST KURANGKAN
tapi boleh kasi FLAT TERUS UR TUMMY!!!try la korang..ikut la step atas 2




next one pulak adalah PUSH UP

this one perlu kan kekuatan tangan dan kaki..
but i THINK more to TANGAN



push up ni pulak atin x TERER pown memang x terer lah dalam kata senang nya
sebab TANGAN atin x berapa nak kuat  
tadi dapat buat 20 je pas 2 dah terketar-ketar dah tangan tampung berat badan
sebab 2 kalau atin grip dekat palang MONKEY BAR untuk REMPUH HALANGAN, senang je dapat possibility nak jatuh

jangan salah fikir pulak.push up ni tak memerlukan grip pown..tapi TANGAN 2 kena kuat tampung BERAT BADAN
apa yang atin belajar, PUSH UP ni ada DUA STYLE
satu untuk LELAKI nad another STYLE untuk LADIES
I dunno why, but then kalau for GIRL  u all can just ltak LUTUT dekat lantai dalam masa yang sama kaki di SILANGKAN 
TAPI
for LELAKI, LUTUT should not sentuh lantai..lelaki kan GAGAH
tapi boleh je nak apply mana-mana style pown


ok..LAST THING yang atin buat is SKUAD JUMP
macam mana 2 ye???
alaa, korang penah x tengok KATAK LOMPAT???haa, macam 2 la..
macam katak lompat 2



 ney GENG PALAPES TENTERA UDARA kena PUNISH buat SKUAD JUMP

best, tapi serius penat..and if kamu salah cara, atin BERANI JAMIN la korang akan SAKIT BADAN
and akan rasa x mampu untuk bangun melompat bila banyak kali buat
BEST TAPI SEKSA!!!


mula-,ula kena duduk BERTINGGUNG macam 2 la bak kata orang KEDAH
macam duduk MENCANGKUNG 2
pas 2 korang kena LOMPAT ke atas
macam la ada plak kan lompat ke BAWAH, apa lah kau ni atin


and SEE

PROVOK je lebih ni..hahahaha

okey..meh kita USHA-USHA pe yang atin buat kalau atin pergi gim









you also can CYLING



muka kepenatan sebab kayuh basikal NAIK BUKIT yang JAUH ang TINGGI


*bye peeps, see u later*
jom berSENAM!!!!best..thanxs to mr. A yang selalu menginngatkan atin tentang exercise semua ni
nak taw sape mr. A???
scroll la ke bawah lagi blog atin..vis love..bye

No comments:

Post a Comment