Saturday, 30 June 2012

berita tergempar

as usual
assalamualaikum

tepat pukul 6.00 petang tadi, atin dapat 1 news,
yang sangat-sangat membuatkan HATI dan JANTUNG nak terkeluar dari badan
apakah???


that thing adalah about my LOVE




boyfie atin dapat tahu kata dya kena LI naik kapal selama ENAM BULAN starting from 
16 JULAI 2012

ulang suara, ENAM BULAN!!!!!
bukan kejap, tapi angka yg sgt besar untuk aku bertahan
bukan x boleh bertahan, tapi bahana RINDU 2 Allah je lah yang tahu
even before this naik kapal just sebulan lebih tiap-tiap malam aku menangis before tidur


DAHSYAT nya ag ni atin,
mesti korang akan cakap cam 2 kn, tp if korang rasa, korang tahu la macam mana kn

boyfie atin apply for this kind of ship,
i'm not sure whether KD LAKSAMANA TUN ABDUL JAMIL atau KD LAKSAMANA HANG NADIM
or maybe KD KEDAH



ship yang ber number 135 ni la KD LAKSAMANA TUN ABDUL JAMIL


gerun kan tengok buih-buih ombak tepi 2?
bayangkan kita di tengah-tengah laut, xde siapa-siapa pown, just kita je
pas 2 berperang dengan MAUT lak 2
YA ALLAH, kau selamatkan lah bakal imamku ini, permudahkanlah segala-galanya buat dia


yang ni pulak KD LAKSAMANA HANG NADIM


which one la yg pakwe atin naik kan..
tapi


atin tahu, diorg bukan pergi suka-suka, diorang bertindak di atas ARAHAN
demi MEMPERTAHANKAN NEGARA YANG TERCINTA
and maybe, RAYA ni pown kitorang tak dapat raya sekali
sebab besar kemungkinan diorang x dapat cuti
kalau dapat 2 besar rahmat lah kan
before this dah rancang macam-macam sebab ingat my boyfie naik bulan 9 after raya
memang nangis TERJELEPUK lah kau kan atin


yang ni pulak logo for KD LAKSAMANA TUN ABDUL JAMIL


see, SEDIA BERKORBAN adalah MOTO diorang
no matter how, u need to do it, even its harm to you

penah x korang rasa, kekasih korang x contact sehari dengan korg?
apa yg bermain di dalam fikiran korg time 2?
penah x korang rasa korg memerlukan kekasih korg time 2, tp dya xde time korg perlukan dya?
pernah x korg menangis sebab rindu, tp xde spe yang datang memujuk?
pernah x korg rasa semua 2?

yg 2 la yg bakal atin lalui selama 6 bulan,
tanpa kekasih di sisi
yg always ada dgn kita tp tiba2 terpaksa pergi mejalankan tugas

ini lah mereka


sang perwira negara


pesanan untuk si dya yang ku cinta

abg,
jaga diri ye dekat sana, abg jangan buat benda-benda x elok taw
abg jangan tinggal solat
nanti time bulan puasa, even abg letih sangat-sangat, try jangan ponteng puasa ye abg
abg,
nanti tiap-tiap malam tulis taw dalam buku, pe yang abg rasa, apa yg abg buat selama atas kapal 2
ayg pown akan buat benda yang sama,
nanti kita tukar-tukar taw buku 2 taun depan lepas abg balik
abg, 
kenapa abg pergi lama sangat
npe abg apply labuan x pown kk
npe x apply dekat-dekat je
abg,
abg jaga diri ye
abg jangan nakal-nakal taw, ayg akan sentiasa doakan yang terbaik untuk abg
and ayg akan cuba untuk KUAT



Ya Allah, kau jagalah dia bagi pihak ku ya Allah
selamatkan lah perjalanan nya
kuatkan lah IMAN DI DADA nya ya Allah
bantu lah dya menghadapi segala-galanya ya Allah
hanya kepada-Mu aku memohon dan berserah

No comments:

Post a Comment